![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie.
Mam do znawcow 2 proste pytania: 1. Chciałbym aby data na stronie była wyświetlana po polsku (data przy kazdym "newsie" oraz daty w archiwum). W internecie jest sporo krotkich skryptow jednak nie wiem gdzie mam taki skrypt umiescic i czy wystarczy wrzucic go raz do jakiegos pliku aby obslugiwal cala strone. Probowalem wstawiac do plikow index, header itp a takze w plikach php np archives toz przed skryptem daty, niestety nic nie pomoglo. 2. Druga rzecz, ktorej nie potrafie rozwiazac to aby automatycznie skracal sie tekst newsow na stronie glownej do np 10 linijek i zeby przeczytac cala wiadomosc, trzeba bylo kliknac w link typu "czytaj dalej". <div style="clear:both"></div><br/> <div class="entrytext"> <?php the_content('<p class="serif">Read more »</p>'); ?> <?php link_pages('<p><strong>Pages:</strong> ', '</p>', 'number'); ?> </div> Powyzej znajduje sie element kodu, ktory (jak mi sie wydaje) nalezy odpowiednio zmodyfikowac bo na chwile obecna to w ogole nie dziala. Pozdrawiam i prosze o pomoc ew. co mam jeszcze podac. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:26 |