![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam sobie poniższy skrypt do księgi gości. Każdy może sprawdzić jak on działa- a działa dobrze- jest na prawdę świenty! Napotkałem jednak na problem z przejściem do następnej linii (odpowiedzialna jest za to linijka 8 w moim kodzie). Skoro plik ze wszystkimi wpisami wyświetlam przez readfile to przejście do następnej linii powinno być zwykłe HTMLowe <br>- jednak nie działa... Próbowałem już z różnymi kombinacjami \r i \n ale ciągle jest to samo! We wpisach nie ma przejść do kolejnej linii, pomimo że wciskam 100 razy Enter we wpisie... Stwierdziłem że może robię coś źle, ale co- nie mam pojęcia. Dlatego zwracam się do Was o pomoc. Czy możecie dać mi jakieś wskazówki- jak powinienem zmienić linijkę 8 ?
-------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może sprubój z nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A wystarczy ruszyć tyłek i zajrzeć na Wortal: http://php.pl/index.php/phppl/artyku_y/pom...i_ko_ca_wiersza - masz wszystko na temat...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Skąd: że znowu ლ(ಠ益ಠლ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiesz że kiedyś to czytałem...
![]() Wielkie dzięki za pomoc. Wystarczyła jedna linijka, a dokładnie pionowe kreski pomiędzy odpowiednimi \r\n Cytat $strString = ereg_replace("(\r\n|\n|\r)", "<br />", $strString);
-------------------- Kod $kobieta = 'Kobieta zmienną jest...'; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:54 |