![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przedstawiam wam stronę o serialu The 4400
www.4400.ovh.org Oceniajcie. PS Jest też forum www.4400.xt.pl lub www.4400.ovh.org/forum - jak kto woli |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tragicznie nie jest, mogło być gorzej.
Mógłbyś te tabelki usunąć i zrobić elegancki, semantyczny szkielet strony. Do list linków (menu) użyj listy, czyli <ul> <li>. Do akapitów, znaczniku akapitu: <p>. Do nagłówków <h1>, <h2>, ..., <h6>. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mi się wydaję, czy umieszczasz znak, że strona jest zgodna z XHTML, a tak rzeczywiście nie jest?
![]() http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...4400.ovh.org%2F -------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Tarnobrzeg/Manchester Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy owa strona/serwis nie jest przypadkiem oparta(y) na Limbo (CMS)... (?)
Kod <meta name="description" content="LimboPL - System zarządzania treścią - 1.0.4.2 pl.(MP)"> <meta name="GENERATOR" content="Limbo (MP) 1.0.4.2 pl.(MP) 20026 - Copyright 2005 by http://www.limbo-cms.com"> @TAMLYN: tłumaczyło by to (chyba) aż 103 błędy podczas próby walidacji... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co mamy oceniać? Nieudolną próbę stworzenia strony opartej o tekstowy CMS LIMBO czy tam MAMBO?
Zajec: Na oficjalnej stronie tego JIMBO chwalą się zgodnością z XHTML, więc się go nie czepiajcie, "twórca" strony zaufał profesjonalistom ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o znaczek zgodności, to szablon jest zgodny z XHTML.
Z tego co teraz pobieżnie zobaczyłem, to ponad połowa błędów pochodzi z playera flashowego, a reszta też z zawartości strony. Zobaczę co da się zrobić, jak się nie bedzie dało to usunę znaczek |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o znaczek zgodności, to szablon jest zgodny z XHTML. Z tego co teraz pobieżnie zobaczyłem, to ponad połowa błędów pochodzi z playera flashowego, a reszta też z zawartości strony. Zobaczę co da się zrobić, jak się nie bedzie dało to usunę znaczek Cieszy mnie, że prezentujesz zdrowe podejście do tej sprawy. Mam nadzieję, że uda Ci się pozybć błędów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 09:32 |