![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś, czy jest możliwość skonfigurowania strefy DNS w ten sposób, że rekordy MX będą wskazywały na dwa różne serwery? Chcę mieć część skrzynek pocztowych na home.pl, a część na gmailu... Kombinowałem, ale nie mogę tego zrobić... Pytanie, czy to jest po prostu niemożliwe, czy home.pl blokuje taką możliwość?
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że nie da rady, bo skąd po rekordzie dns ma być wiadome którą skrzybkę wybrać. Ja rozwiązałem to tak, ze trzymam all na gmailu i tam 2 konta przekierowuje na inną skrzynkę. Ogólnie, potrzebne ci bedzie przekierowanie poczty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że nie da rady, bo skąd po rekordzie dns ma być wiadome którą skrzybkę wybrać. Ja rozwiązałem to tak, ze trzymam all na gmailu i tam 2 konta przekierowuje na inną skrzynkę. Ogólnie, potrzebne ci bedzie przekierowanie poczty. Podpisuję się pod tym. Powiem więcej. Nawet na pewno nie jest to możliwe. Z dodatkowych rozwiązań moge podpowiedzieć też takie: Jedną ze skrzynek trzymasz pod adresem *@domena.pl, a drugą pod subdomeną np. *@2.domena.pl. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz wskazac na kilka serwerow, ale wtedy kazdemu z nich musisz przypisac priorytet. Kolejne serwery beda dobierane wtedy gdy serwery z nizszym priorytetem(wazniejsze) nie beda dostepne
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wszystkim. Home.pl właśnie mi też odpowiedział, że nie jest to możliwe
![]() Ten post edytował czachor 26.08.2010, 08:24:10 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz wszystkich skrzynek mieć u siebie na serwerze a na gmailu ustawić importowanie poczty z tego serwera. Ja tak mam zrobione dla srodek.info i całość działa idealnie.
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 2 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
wszyscy sie mylicie, sa bowiem 3 opcje:
1) subdomeny: mail@domena.pl oraz mail@sub1.domena.pl i mail@sub2.domena.pl 2) kazdy szanujacy sie serwer dns ma mozliwosc ustawienia wiecej wpisow MX wraz z preferencjami (priorytet). w przypadku gdy ten z najwyzszym priorytetem nie odpowie poczta zostanie sierowana do nastepnego w kolejnosci 3) round-robin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:44 |