![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!! Mam problem ponieważ zrobiłem skrypt rejestracji, gdzie trzeba potwierdzić aktywacje e-mailem. Rejestracja działa zapisuje w bazie wszystko jak trzeba, ale niedochdozi e-mail aktywacyjny. Mógłby ktoś rzucić okiem i powiedzieć co jest nie tak?? bardzo proszę o pomoc! Oto cześć kodu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź folder spam w skrzynce, spróbuj bez nagłówków, poza tym funkcja mail zwraca wartość która mówi nam o tym czy mail został wysłany,
a i włącz wyświetlanie błędów, może się coś pokaże -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jakiego adresu funkcja mail() wysyła maila?
Próbowałem wysyłać na gmaila i na spam.la i nigdzie (do folderu spam) nie doszło jak na razie, a funkcja zwracała True. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze masz zablokowana ta funkcje na serwerze ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zablokowaną, czy co?
Wysyłam to wszystko z mojego serwera, który stoi na moim komputerze ;/ Kolega mi mówił (a zna się lepiej niż ja), że nigdzie maila nie wyślę, bo nie mam "fajnego" adresu IP (mam 89.76.X.Y). Wspominał mi o opcji relayowania. Nie mam szybkiego kontaktu z nim, więc: * wiecie coś o relayowaniu? * będę mógł wysyłać maila jako [mojanazwa].dyndns.org (tam założyłem sobie konto --> strona www działa mi właśnie przez to (przez adres też ofc)? * łatwo to ustawić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz mieć swój serwer smtp na komputerze, abyś mógł wysyłać poprzez mail();
Ale polecam np. phpMailer, dzięki któremu użyjesz np. zewnętrznego serwera smtp, przykładowo: Rejestrujesz konto na xxxxxxxxx.pl i dostajesz dane do serwera smtp, podajesz te dane w konfiguracji phpmailer jak i swoje dane do konta (czyt. użytkownik i hasło). Z resztą sam poczytaj o tym. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Zależy mi bardzo, żebym mógł wysyłać/odbierać maila z/na adres@moja_domena.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 08:12 |