![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem, tworze koszyk zakupow na sesjach i gdy usuwam jeden produkt z koszyka usowa mi wszystkie pod nim, czemu tak sie dzieje? oto kod:
prosze sie nie przestraszyc to dopiero wersja w trakcie pracy Ten post edytował XP'ek 9.09.2010, 20:40:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem..
Co ma mi pokazac twoj kod, wydrukowal mi jedynie tablice |
|
|
![]()
|
|
Twoj kod ma np. wydrukowac:
"przed, nr" oraz całą resztę. Wklej więc dokladnie co wydrukował. |
|
|
![]()
|
|
Skasowałem tablice nr 1 czyli drugi produkt i kurcze widze ze tablica nie przesunela sie, jak moglbym to latwo obejsc?
nr: 1 Array ( [0] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) [1] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) [2] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) [3] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) ) Array ( [0] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) [2] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) [3] => Array ( [name] => jakis protukt [nr] => 2 [sp] => 120 [price] => 32.99 ) ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz gdzie prawdopodobnie leży błąd? W użyciu dwóch formularzy na stronie. Patrz linia 53-56 i zastanów się dlaczego, jak wysyłasz formularzem 'dodaj' to jednocześnie aktywujesz kod php między liniami 13-16.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli jednak nie kasowalo ci nastepnych. Skad wiec ten wniosek zmysliles?
Cytat t i kurcze widze ze tablica nie przesunela sie Normalne. Indeksy nie są przeliczane.Po co wogóle potrzebna ci ciągłość numeracji? Kod co tu pokazales moglby się bez tego spokoknie obejsc Ale jesli się nadal uperasz na to to uzyj array_values() Cytat jak wysyłasz formularzem 'dodaj' to jednocześnie aktywujesz kod php między liniami 13-16. Tja.... zrob sobie dwa formularze testowe, wyslij jeden i sprawdź ile formularzy się wysłało... potem wróc i zedytuj posta (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
ale to przeciez sa dwa osobne formularze i kazdy zwraca inna zmienna POST takze nie moze aktywowac innej funkcji
nospor: ;p nie zmyslilem poprostu nie wydrukowalem tablicy a jak usunelem ze srodka nie wyswietlalo mi nastepnych i przyszlo mi do glowy ze skasowaly sie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) jak móglbym wyswietlic wszystkie elementy bez ciaglosci tablicy? Ten post edytował XP'ek 9.09.2010, 21:01:02 |
|
|
![]()
|
|
Cytat p nie zmyslilem poprostu nie wydrukowalem dablicy a jak usunelem ze srodka nie wyswietlalo mi nastepnych i przyszlo mi do glowy ze skasowaly sie Następnym razem niech ci nic nie przychodzi a po prostu sprawdź. Jako przedstawiciel początkujących programistów, odpowiedz mi proszę na pytanie:Czemu wy nigdy nie sprawdzacie tylko uważacie że wasze kody są doskonałe? Przecież dopiero zaczynacie, więc powinniście podchodzić bardzo podejrzanie do tego co piszecie, a wy wręcz odwrotnie. Why? Cytat a jak usunelem ze srodka nie wyswietlalo mi nastepnych Nic dziwnego, zamiast zrobic foreach to ty robisz cos takiego:while(isset($_SESSION['basked'][$i])) totalny bezsens. A potem płaczesz ze masz dziure w numeracji. Cytat jak móglbym wyswietlic wszystkie elementy bez ciaglosci tablicy? FOREACH - zanim zaczniesz programować to weź zapoznaj sie z podstawami języka. ps : przenosze |
|
|
![]()
|
|
To ze nei znalem funkcji prin_t ani nie uzywam funkcji forerach nie znaczy ze mi sie nie chce sprawdzac tydzien siedzialem nad jedna funkcja a nie pisalem na forum wiec chyba warto zaoszczedzic czasami czas i napisac na forum. A po za tym zaloze sie ze czasami nawet tobie najprostsze rzeczy sprawiaja problem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) pzdr
|
|
|
![]()
|
|
Cytat A po za tym zaloze sie ze czasami nawet tobie najprostsze rzeczy sprawiaja problem Nie odpowiedziałeś na moje pytanie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Nie, jak zaczynam programować coś nowego, to siadam w pierwszy lepszy kurs by poznać podstawy. Jak zaczynam używać jakiś rzeczy w danym języku, to poznaję podstawy o tej rzeczy. W Twoim przypadku jeśli bawisz się tablicami, to masz zajrzej do manuala, gdzie opisane są tablice i masz to przestudiować. Znajdziesz tam bardzo wiele pozytecznych informacji. Cytat To ze nei znalem funkcji prin_t Patrz punkt o podstawach.Cytat tydzien siedzialem nad jedna funkcja a nie pisalem na forum wiec chyba warto zaoszczedzic czasami czas i napisac na forum Chyba warto jednak oszczedzić czas i poznac podstawy niż siedzieć tydzień nad pierdułą? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ps: masz gratisa: Temat: Jak poprawnie zada pytanie wkuj na pamięć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor - hm, wychodzi na to że masz rację. Dla mnie to o tyle dziwne że zawsze należało unikać tworzenia podwójnych formularzy. Gdzieś tam mi siedzi na zwojach że normalnie po submicie przeglądarka wysyła wszystkie formy jak leci. No cóż, teraz wiem że nie.
Postu nie zamierzam edytować bo i po co? Człowiek się wygłupił to niech cierpi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
wiesz czasami podstawy potrafia wyfrunac gdy sie ich nie uzywa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
Ten post edytował XP'ek 9.09.2010, 21:16:40 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dla mnie to o tyle dziwne że zawsze należało unikać tworzenia podwójnych formularzy. Nie wolno zagnieżdzać formularzy. A rownoleglych formularzy można tworzyc do bólu - oczywiscie jesli jest to potrzebne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat wiesz czasami podstawy potrafia wyfrunac gdy sie ich nie uzywa To należy wówczas je odświeżyć.
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie sprawdzałem skąd mi się to mogło wziąć i chyba masz rację - z zagnieżdżania formularzy i ew. konfliktów nazw musiało mi paść na tworzenie formularzy ogólnie. W każdym razie dzięki, bo tkwiłbym dalej w tym nieuświadomionym błędzie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 07:50 |