Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [php] Wykonywanie skryptu php
faran

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czesc,
Mam taki problem:
1 Jak zrobić aby zostało wykonanych kilka skryptów jednocześnie ?. Próbowałem uzyć funkcji include, requaire ale one nie działają jak bym chciał.
Przykład:
include("pierwszy_skrypt.php");
include("drugi_skrypt.php");
include("trzeci_skrypt.php");
Niesety skrypty wykonują się w koleiności: pierwszy,drugi,trzeci.. Ja bym chciał aby wszystkie trzy były wykonane jednocześnie.
jedynie działa wykorzystanie ramek, ale dobrze by bylo jak by sie to odobywalo w php, a nie html.

2 Jest jakiś sposób, aby po zamknięcoiu przez użytkownika strony na której jest skrypt on dalej by sie wykonywał, aż do skończenia. Nie mam na serwerze crona sad.gif.
Rozwiązanie jakie mi przyszło do głowy to napisanie skryptu który bedzie ruchamiany raz na godzine przez nieświadomego uzytkownika odwiedzającego strone. Skrypt będzie sie wykonywał około 10 minut, tylko co zrobić aby mimo zamkniecia okna przeglądarki skypt działał, aż do momentu zakończenia.

Ten post edytował faran 17.01.2008, 18:36:07
Go to the top of the page
+Quote Post
sobstel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ad.1. być może pomoże ci tutaj funkcja pcntl_fork" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, dzięki której możesz stworzyć nowy proces. przyznam, że praktycznie jej nie uzywałem, więc nic więcej nie pomogę, ale wątpie żeby udało ci się znalaźć sposób, aby mieć zawsze pewność, że 3 skrypty zostaną wykonane dokładnie w tym samym czasie.
Ad.2. ignore_user_abort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual powinno rozwiązać problem.

Ten post edytował sopel 17.01.2008, 21:21:35

--------------------
"If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:41