![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam stronkę w HTML5 z arkuszem CSS, w niej ok 100 elementów typu <div>, <span>, <a> itp z atrybutem id i pytanko: czy istnieje jakiś dodatek do Firefox, ewentualnie strona online, gdzie po podaniu URL mojej strony wyrzuci mi, że elementy o id, np. 'male_logo_u_gory' czy tez id="odnosnik_z_footera" nie sa zdefiniowane w zadnym arkuszu CSS? Z gory dzieki za podpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I tu znowu przychodzi z pomoca INSPECT, o ktorym wspominalem w poprzednim temacie. Klikasz na element i widzisz czy ma jakies style czy nie. Ale odnosze wrazenie ze nadal tego inspect nie odpaliles
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpaliłem. Udalo mi się rozwiązać problem z poprzedniego tematu. Zapomniałem tylko podziękować, sorry. Owszem, tak teraz robię ale w przypadku setek elementów, dziesiąek nazw klas i kilkunastu kontenerów w kontenerze nie jest to przyjemne zajęcie. Na pewno istnieje jakieś narzędzie do zautomatyzowania tego. Googlowałem tylko nie potrafię wpisać odpowiedniej frazy do wyszukiwarki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2024 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jesli cie dobrze zrozumialem... to wystarczy F12 w Foxie + Html Validator wtyczka do FF - choc pracuje w trybie offline to masz w niej tez opcje set -online pracy i najlepiej robic to lokalnie z kompa tzn. sciagajac ten plik html - index np. z css od tej www - lub wrzucic na host i odpalic plik html z dobrze podpietym .css i wtedy masz online. oraz masz tez w nich szukajke w ktorej jak wpiszesz dany div to ci pokaze szybko jego parametry - w g chrome dziala ona jeszcze dokladniej Te dwa narzedzia mocno juz pokazuja wazne kwestie kodu... Ten post edytował Apach 16.05.2024, 16:27:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:33 |