![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaznaczam że w programowaniu jestem zielony, jakieś tylko podstawowe zmiany w kodzie ogarniam. Potrzebuję gotowego rozwiązania, lub pomocy w znalezieniu skryptu galerii. Skrypt ten miałby działać do portfolio fotografa. Strona jest gotowa, ale galeria była wykonana w postaci wstawiania kolejnego kodu ( aby dodać zdjęcia). Z czasem plik galerii jest już tak duży i chciałbym to zmienić. Założenia: Galeria ładowana z Mysql ( ilość zdjęć wyświetlanych ograniczona jak w lazy loading) Dodawanie zdjęć masowo jako zdjęcia główne i miniaturki w osobnych folderach ( osobno miniaturki i te w pełnej rozdzielczości) Dodawane zdjęcia żeby były numerowane automatycznie kolejnym numerkiem. Zamieszczam obecny fragment galerii jak to wygląda. Jest ich ponad 200 na stronie także plik jest obszerny...
Bardzo proszę o pomoc lub nakierowanie na jakieś rozwiązania które mogłyby ułatwić zarządzanie galeria Pozdrawiam Ten post edytował xebo 21.04.2024, 13:39:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 572 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie możesz znaleźć gotowca Galerii, to może być trudno o pomoc, ale spróbujmy
![]() Opcja pierwsza zleć jej napisanie, albo spróbuj tego: https://github.com/artimman/dbmframework gdzie masz gotowy przykład i klasę uploadu zdjęć. Klasa poradzi sobie z każdym zdjęciem i elegancko przekonwertuje duży obraz na format webowy. Przykład uploadu znajdziesz pod linkiem: /panel/createOrEditBlog -> button Image -> Upload image Jako szablon możesz wykorzystać np.: https://mdbootstrap.com/docs/standard/extended/gallery/ Taka propozycja, daj znać jak wyjdzie, bo jestem ciekaw, czy jak piszesz Zielony sobie z tym zadaniem poradzi?! Ten post edytował Malinaa 3.05.2024, 10:56:30 -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
Problem częściowo rozwiązany z pomocą ChatGPT Nie patrzę tu na estetykę kodu, ma być funkcjonalny strona nie jest motłochem żeby obciążać bazę i serwer. Wrzucam gotowca jaki mi wypluł. troszkę edytowany kod przez kolegę w zapytaniu i śmiga tak jak mi potrzeba. get_images.php
get_categories.php
upload.php
upload_formularz.php
gallery.php Ten kod wrzucamy gdzieś gdzie ma być wyświetlana galeria
Jedyna rzecz jaka jeszcze nie działa to wczytywanie 10 następnych zdjęć po scrollu ( pracuję nad tym ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 572 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Problem częściowo rozwiązany z pomocą ChatGPT 2. Jedyna rzecz jaka jeszcze nie działa to wczytywanie 10 następnych zdjęć po scrollu ( pracuję nad tym ![]() 1. Obawiam się, że problem już taki zostanie częściowo rozwiązany Dlatego uważam, że podałem lepszą propozycje, jednak możesz sobie z tym nie poradzić, więc jeżeli satysfakcjonuje Cię takie rozwiązanie. Ok. 2. Ze scrollem pierwszy lepszy z brzegu przykład kodem zbliżony do tego co przesłałeś: https://www.codexworld.com/load-data-on-pag...ajax-php-mysql/ -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:24 |