Witam, długi czas się nie odzywałem, ale "odchodzi się tylko po to, by powrócić"

.
Mam bardzo wielką prośbę do kogoś, kto ma chęci i czas by mi pomóc (czyli pewnie nikt

).
Od bardzo dawna szukam skryptu generującego tabelę piłki nożnej, lecz żaden, który znalazłem / testowałem nie spełnia moich oczekiwań

. Przyczyna jest bardzo prosta: Skrypt, który mnie interesuje, musi generować tabelę zgodnie z zasadami obowiązującymi w piłce nożnej, tzn.: W pierwszej rundzie rozgrywek. generując tabelę, musi brać pod uwagę bilans bramkowy drużyn, które mają taką samą liczbę punktów, drużyna, która ma lepszy bilans jest wyżej - czyli sprawa jest prosta. Ale schody zaczynają się w drugiej rundzie (rewanżowej) gdzie skrypt powinien brać pod uwagę bezpośredni pojedynek, a dopiero bilans bramkowy, w przypadku gdy bezpośredni pojedynek nie rozwiąże "problemu" pomiędzy zainteresowanymi drużynami. Oczywiście skrypt powinien opierać się o bazę MySQL. Możliwość dodawania drużyn, no i oczywiście wyników meczów na podstawie których tabela była by generowana.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?