(...)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Założyłem nowy temat w innym dziale bo to bardziej nadaje się do zarządzania serwerami niż programowania php ale skoro mam kontynuować jeden temat to kontynuuje

Uprościłem maksymalnie powyższy kod, teraz mamy 3 proste pliki:
up1.php <- tutaj wybieramy jakiś plik do uploadu
up2.php <- do tego pliku formularz jest przekazywany i właśnie w nim występuje błąd
up3.php <- służy do podglądu transferu jak duża część pliku odebranego przez up2.php została już wgrana na serwer
up1.php
<form action="up2.php" method="POST" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="nazwa" /> <input type="submit" value="wyslij" /> </form>
---------------------------------------------------------------------
up2.php
//wygranie pliku na serwer ?>
---------------------------------------------------------------------
up3.php
//wyswietlenie danych ładowania strony ?>
W pliku php.ini mam wyłączoną opcję session.upload_progress.cleanup =0 i właśnie tylko wtedy gdy ta opcja jest wyłączona pojawia się błąd:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request
błąd pojawia się w pliku up2.php podczas wysyłania formularza z pliku up1.php do pliku up2.php, jeśli formularz nie zawiera tej linijki błąd nie występuje:
<input type="hidden" name="<?php echo ini_get("session.upload_progress.name"); ?>" value="plik" />
Skrypty oczywiście testowałem na php w wersji 5.4 i 5.5
Jeśli ktoś będzie miał jakikolwiek pomysł co to może być, uprawnienia,chmody,sesje,options.config będę wdzięczny za każdą sugestie