moje wrażenie co do forum jest takie, że tylko tu piszę, jesli albo czegoś nie znajdę, albo nie wiem jak szukac, bo faktycznie często jest tak, że odpowiedź jest na wierzchu tylko trzeba wiedzieć o co, albo jak zapytać.
Co do odpowiedzi typu spam, czy odrabianie, jestem w stanie zrozumieć z własnego doświadczenia. Wiem, ze ludzie w necie, a faktycznie to swoisty matrix, dzielą sie na kilka grup. Pedofili pomijam

ale co do dwóch o których chcę powiedzieć, to jest grupa - "wymysliłem, napiszę na forum, a ludki mi wkleją gotowca, skopiuję i mam" i grupa "tego nie znam, poszukam wiecej na ten temat (google, fora - czytanie, strony z tutorialami, poradami). łażę po forum, ktoś pyta, wiem, podpowiadam, może komuś się przyda"
Ja mam problemy dwa - nie mam 20 lat, gdzie wszystko włazi do głowy uszami samo i nie znam angielskiego, ale moze nie w tym samym tempaie co sieć, staram się rozwijać

Tak, że rozumiem i wpisy typu - spamujesz - bo sam bym tak to odebrał, i "szukaj w goglu" - bo faktycznie można znaleźć prawie wszystko.
Czasem wnerwiają mnie wpisy typu link do strony "google Ci pokaże"

całe szczęście nie dostałem jeszcze takiej odpowiedzi

ale widzęc wpisy typu "zadali mi na jutro to, napiszcie mi to tylko szybko"

Potrafię zrozumieć.