Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] [smtp] Newsletter, a IP na spam listach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
llukasz
Witam

mam problem, nadajemy maile do użytkowników - newsletter, około 500 osób, newsletter co 2-3 dni czasem codziennie do 500 osób

czy takie coś może spowodować potraktowanie serwera na spam listach? maile od gmail już do nas wracają

SMTP error from remote mail server after end of data:
host gmail-smtp-in.l.google.com [74.125.77.27]:
550-5.7.1 [************* 1] Our system has detected an unusual rate of
550-5.7.1 unsolicited mail originating from your IP address. To protect our
550-5.7.1 users from spam, mail sent from your IP address has been blocked.
550-5.7.1 Please visit http://www.google.com/mail/help/bulk_mail.html to review
550 5.7.1 our Bulk Email Senders Guidelines.

Co na to można poradzić? Nie sądzę by 500 wiadomości było problemem i stąd zastanawiam sięco robię źle, może są jakieś istotne sprawy przy nadawaniu maili, o ktorych nie wiem? Dodam, że nadaję maile pojedyńczo przez phpmailer (w pętli) do tego w odstępach.

Proszę o rady

Pozdrawiam
erix
A poguglałeś treść tego błędu? Chyba nie...
llukasz
Oczywiście, że nie. Jestem tak leniwy, że piszę na forum bez szukania informacji w google.
erix
No to napisz, czego już próbowałeś i co znalazłeś, bo na słowo nie wierzę. tongue.gif
llukasz
Próbowałem chociażby dodać nagłówek Precedence: bulk, jednak IP zostało zbanowane całkowicie, więc wiadomości na gmail i tak nie dochodzą.

Zgłaszałem też w specjalnym formularzu do google prośbę o odblokowanie IP z wyjaśnieniem, że rozsyłamy newsletter.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.