Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy ten form prześle dane dalej?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
oTHORo
Cześć !!
Mam formularzPHP który przesyła dane do poniższego pliku. Wszystko jest ok wyświetlane, z tym że chcę aby z tego pliku przesłać dane dalej.
Teraz pytanie :
Czy ten kod [poniższy] prześle dalej zmienne zczytane z tabeli $_POST do nowego pliku? we właściwy sposób czy może jest tu jakiś błąd którego nie potrafię zrozumieć/znaleźć questionmark.gif I jak je zczytać w nowym pliku?

<?php
$konferencja=$_POST["konferencja"];
$termin=$_POST["termin"];
$sala=$_POST["sala"];
$dzial=$_POST["dzial"];
$uczestnicy=$_POST["uczestnicy"];
$referaty=$_POST["referaty"];

echo"<table width='100%' border='0' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>
<td><strong><font color='#006699' size='-1' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Poniższe dane zostanš wprowadzone do bazy danych:</font></strong></td>
</tr>
<tr>
<td><table width='400' border='0' align='left' cellpadding='0' cellspacing='0'>
<tr>
<td align='left'><strong><font color='#006699' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Nazwa konferencji: &nbsp;</font></strong></td>
<td align='left'><font color='#999999' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>$konferencja</font></td>
</tr>
<tr>
<td align='left'><strong><font color='#006699' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Termin konferencji: &nbsp;</font></strong></td>
<td align='left'><font color='#999999' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>$termin</font></td>
</tr>
<tr>
<td align='left'><strong><font color='#006699' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Numer sali: &nbsp;</font></strong></td>
<td align='left'><font color='#999999' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>$sala</font></td>
</tr>
<tr>
<td align='left'><strong><font color='#006699' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Nazwa działu: &nbsp;</font></strong></td>
<td align='left'><font color='#999999' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>$dzial</font></td>
</tr>
<tr>
<td align='left'><strong><font color='#006699' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Uczestnicy: &nbsp;</font></strong></td>
<td align='left'><font color='#999999' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>$uczestnicy</font></td>
</tr>
<tr>
<td align='left'><strong><font color='#006699' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>Referaty: &nbsp;</font></strong></td>
<td align='left'><font color='#999999' size='-2' face='Arial, Helvetica, sans-serif'>$referaty</font></td>
</tr>
<tr>
<td align='left'>&nbsp;</td>
<td align='left'>&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table><br>

[b][size=12]<form action='dodaj_b.php' method=post>
<input name=konferencja type=hidden value=$konferencja>
<input name=termin type=hidden value=$termin>
<input name=sala type=hidden value=$sala>
<input name=dzial type=hidden value=$dzial>
<input name=uczestnicy type=hidden value=$uczestnicy>
<input name=referaty type=hidden value=$referaty>
<input name=submit type=submit value=':: Dalej ::'>
</form>";?>
scanner
hmm.. czy mi sie wydaje, czy Ty jednym echo wywalasz cala tabelke?
Jak rownierz, skoro masz dane w ladnej tablicy, to po grzyba je wywalasz do pomocniczysz zmiennych, skoro nic z nimi nie robisz?

Kod
(...)

<td><? echo $_POST["konferencja"]; ?><td>

(...)

A to z inputami ukrytymi - a jesli formularz bedzie mial 50 pol? nie rozbola Cie rece?

Sprawdz cos takiego (fragment mojego kodu wykorzystanego na stronie alpn.prv.pl pfrzy dodawaniu meczy do bazy):
Kod
<?

$mecz = $_POST['mecz'];

(...)

foreach($mecz as $k => $w){

?>

<input name="mecz[<?php echo $k?>]" type="hidden" value="<?php echo $w?>">

<?

}

?>

Ja przekazuje dosc duzo danych (wynik meczu, druzyny, ktore bramy udzial, ktory zawodnik strzelil gole i ile, kartki zolte, czerwone) - w tabeli mecz (<input name="formularz[]" ... > da w wyniku cos a'la $POST['formularz[]'])
W miejscu gdzie w kodzie jest "(...)" wykonuje pewne operacje dlatego przepisuje posta do nowej zmiennej. Ale jezeli tylko wysiwetlasz i przesylasz dalej, to mozesz wyciagac dane bezposrednio z $_POST[]
kurtz
Cytat
Cześć !!
Mam formularzPHP który przesyła dane do poniższego pliku. Wszystko jest ok wyświetlane, z tym że chcę aby z tego pliku przesłać dane dalej.
Teraz pytanie :
Czy ten kod [poniższy] prześle dalej zmienne zczytane z tabeli $_POST do nowego pliku? we właściwy sposób czy może jest tu jakiś błąd którego nie potrafię zrozumieć/znaleźć ?? I jak je zczytać w nowym pliku?
szczerze to dziwi mnie tylko to ostatnie pytanie (kod ktory wkleiles dziala jak pewnie wiesz). na poczatku twojego kodu grzecznie sczytujesz dane z tablicy POST, mowisz ze jest formualrz ktory te dane przesyla. jedyne wiec musisz zrobic w dodaj_b.php to znow pobawic sie danymi z $_POST :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.