Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podstrony ładowane w tabelke-diva
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Wykrywacz
Mam pytanie jak zrobić, żęby podstry otwierały się w części (jakimś tam wyznaczonym polu).

Da się to zrobić framesetami, ale niechce tego świństwa uzywać tymbardziej że chciałbym żeby to była ramka 300 na 400 prawie że w środku strony.

I niewiem za bardzo jak to zrobić czy to przez hiperłącze - tylko jak zrobić żeby mi się otwierały kolejne w ramce.
Bądz to samo przez php'owy include - ale tu też kwestia jak zrobić żeby to się otwierało w konkretnym miejscu.
Zajec
Możesz kombinować z JS i podobno z jakimś HttpRequest, ale odradzam. Zamiast tego stwórz ładny kod strony, a przeładowanie całej strony nie będzie nawet widocznie/odczuwalne na modemie.
Wykrywacz
Chyba tak będe musiał zrobić.
Chyba żeby zrobić że onmouse=down, get (tu name tabeli) adres podstrony,,,
Tyle że niewiem jak to napisać.

Co sądzisz o takim rozwiązaniu.
Zajec
Cytat(Wykrywacz @ 2006-03-23 12:42:18)
Chyba żeby zrobić że onmouse=down, get (tu name tabeli) adres podstrony,,,
Tyle że niewiem jak to napisać.

Co sądzisz o takim rozwiązaniu.

Przyznam, że nie do końca je rozumiem.

Wywnioskowałem jednak, że będzie wymagało JS - a dla mnie to już powód by nie być jego zwolennikiem ;-) Taki typ ze mnie, że nie lubię ograniczania działania strony do konkretnych warunków (Flash, JavaScript, IEonly).

Jeśli nie jesteś pewien rozwiązania polegającego na szybkich przeładowania strony - spróbuj sobie wejść na jakąś stronę valid XHTML i poporuszać się między działami. To naprawdę nie przeszkadza :-)
Wykrywacz
Dobra zrobie jak proponujesz. Już za niedługo postaram się to wcisnąć do ocen smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.