Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wolneeeee łączenie z baża danych aż wkońcu wywala timeout
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
ReBeLs513
Postwiłem mały serwer www. Zainstalowałem wordpressa... Z bazą danych połączenie jest. Uruchomiłem nawet skrypt sprawdzający. Wordpress po pomyślnej instalacji ochoczo zaprasza mnie do zalogowania się i tworzenia strony, więc klikam w link do zalogowania... I tu kurcze strona się ładuje, ładuje aż wkoncu przekracza 30s, które mam ustawione i wywala blad ;/
Zaporę sieciową mam skonfigurowaną na przyjmowanie zapytań.. O co chodzi, że strona z logowaniem nie chce się ładować ale ze skryptu sprawdzającego połączenie z bazą danych, połączyć się mogę?
markuz
Co to za błąd? Sprawdź logi.
ReBeLs513
apache nic mi nie wywala.. tylko, że przekroczono czas laczenia z baza danych.

Z kolei, jak zainstaluje wordpressa na localhost to wszystko jest ok. a jak już przez strone, na której jest witryna to nei chce się wczytać logowanie. A test łączenia z bazą danych przechodzi.....

EDIT.
Dodałem do bazy danych tego samego użytkownika tylko z logowaniem z localhostu i dowolnego hostu i wszystko jest OK.

Pytanie:
Czym to jest spowodowane, że przy instalacji wordpressa instalacja przebiegła pomyslne a jak wpisałem witryna.com/wp-login.php to wordpress raptem nie mógł się polaczyc z localhost? ;/
Tomplus
Ale sprawdzałeś logi MySQL?
Może dla bazy danych należy dać więcej pamięci RAM. sprawdź plik mysql.ini
ReBeLs513
W logu błędów mysql nic nie mam. Probuje wlaczyc slow query ale żaden log mi nie wyskakuje. Sprawdziłem tez status bazy danych w phpmyadmin ale tam jest wszystko Ok. Nie przeslane zostało nawet 10mb..

Dziwną sytuację obserwuję, bo jak przelaczam się na inne wifi, to przez kilka minut strona laduje się bez problemow.

PS Aktualnie testowane na serwerze Wamp; system x64 z 4GB RAMu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.