fiszol
2.07.2012, 07:46:15
Witam, stoję przed potrzebą wykupienia dedyka. Nigdy wcześniej tego nie robiłem, przekopuje googla i oglądam oferty, robię się coraz bardziej zmieszany. Może ktoś jest w stanie polecić jakąś firmę? Serwer nie musi być w polsce, firma również. Potrzebny mi komputer mnięj więcej taki:
Przynajmniej 4 rdzeniowy procesor ~3ghz, 16gb ram, hdd > 500gb, debian lub opensuse, łącze minimum 100mb w obie strony. Brak limit transferu lub możliwość dokupienia w razie czego będą dodatkowym atutem. Dodam, że cena gra rolę ;-)
wnowogrodzki
2.07.2012, 08:09:46
Ja od kilku lat używam OVH. Ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, ale nie miałem z nimi większego problemu. A jak już się pojawił - reakcja była szybka. O ile mi wiadomo, provider francuski i serwery stoją gdzieś pod Paryżem, ale jest też cała obsługa po polsku - więc wszystko masz po naszemu.
fiszol
2.07.2012, 13:44:13
Na cuddi.pl
Cytat
Serwer dedykowany z procesorami Intel Xeon, 4 Rdzeni @ 2.7GHz
Pamięć 4GB
Szybki dysk SCSI 36GB
Za jedyne 399zł/mc!!!
Śmieszna oferta, za takie pieniądze mogę w domu postawić i zwróci się max w pół roku razem z kosztami łącza.
Oferta hetznera cenowo jest bezporównania, ale na podanej stronie są niejsanośći, już do nich napisałem i chyba ku hetznerowi będę się skłaniał.
viking
2.07.2012, 14:02:23
Z OVH/Kimsufi jest ten problem że mają tak niejasną politykę blokad że za byle co mogą wyłączyć serwer i ciężko się dowiedzieć na jakiej podstawie. Z Hetznera za to korzystam już prawie dwa lata i mieli jedną wpadkę (wyłączenie na kilka godzin). Kontakt ogólnie bardzo dobry ale w tym przypadku robili ostrą spychologię. A to nie wiedzą o co chodzi, a to że awarii u nich nie było. Dopiero po kilku mailach przyznali się do błędu.
tvister
3.07.2012, 07:35:32
Prywatnie używam
http://jaystorage.com/ ale to raczej nie do celów produkcyjnych.
W każdym bądz razie cena jest dosyć interesująca