Cytat
Poza tym jakimś dziwnym trafem u mnie i w MozillaPL 1.5 i w MsIE 6.0 certyfikaty były...
Główny organ wydający: Unizeto Sp. z o.o.
Podcertyfikatów mam też kilka... do podpisywania czasem, podpisów elektronicznych i CA...
Zbieg okoliczności?
Potrzebuję właśnie wykupić certyfikat (na potrzeby płatności kartami w sklepach interetowych), dlatego zadzwoniłem do Centrum Unizeto. Jak mi powiedziano ich certyfikaty są już we wszystkich nowych produktach Microsoftu, Operze, Mozilii i wielu innych. W starszych przeglądarkach (Netscape 4) trzeba ręcznie zaakceptować certyfikat, w starszych IE (5.1) wystarczy ServicePack. Jeśli chodzi o połączenie Polcard <=> Unizeto to nie ma problemów. Spróbuję to jeszcze potwiedzić w Polcardzie.
Certyfikaty signet.pl trzeba natomiast akceptować ręcznie.
Cytat
Bez względu na przyszłą rolę serwisu, certyfikaty Zabezpiecznia Serwera WWW umożliwiają nawiązywanie bezpiecznego, szyfrowanego połączenia wykorzystującego protokół SSL. Jednak na chwilę obecną, pomimo uzyskania upawnień do wydawania kwalifikowanych certyfikatów, CC Signet nie jest jeszcze domyślnie wpisane na listę zaufanych wystawców certyfikatów prowadzoną przez firmę Microsoft. Procedura ta jest długa i kosztowna.
Brak certyfikatów CC Signet pośród domyślnie zaufanych, wiąże się z koniecznością jednorazowego ręcznego dodatnia certyfikatów naszych głównych urzędów.