mam do wykonania pasek postępu. Ma się pojawić po wysłaniu formularza poprzez AJAX. Na serwerze wykonują się zapytania do bazy, jest ich strasznie dużo, więc trochę to potrwa. Niestety nie mam dobrego pomysłu jak taki pasek postępu wykonać. A tak naprawdę nie wiem jak ściągać postęp *wynik procentowy) z serwera.
na początku wykonywania skryptu obsługującego formatkę sprawdzam ile będzie w sumie zapytań (wz - akurat dość łatwo to obliczyć). Następnie za każdym razem gdy kolejne zapytanie jest wykonane zwiększam licznik wykonanych zapytań (z).
następnie wg wzoru:
Cytat
wynik [%] = round( z/wz * 100);
obliczam progres. Następnie ten wynik chciałem skądyś ściągnąć tylko, że nie mam pojęcia jak

oto jak próbowałem:
1. Za pomocą AJAXa próbowałem ściągnąć wartość wyniku z sesji. Ale chyba dwa procesy nie mają dostęp do tego samego pliku sesji. Próba nie wyszła... nic nie udało się ściagnąć
2. wynik zapisywałem w pliku zewnętrznym, a następnie za pomocą ajaxa, próbowałem odczytać tę wartość... próba znowu się nie udała.
Czy ktoś z Was miał kiedyś taki problem? jeśli tak to jak sobie z nim poradziliście.
Pozdrawiam