Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 pytania - logowanie i mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Dagger
Witam!

1.
Mam takie dosc chyba nietypowe zagadnienie:
chcial bym napisac skrypt zczytujacy dane ze strony - to potrafie zrobic
jednak ta strona jest strona allegro.pl a dokladnie jej dzial: "moje allegro"
Wchodzi sie tam poprzez podanie hasla i loginu - no i tego nie potrafie przejsc. Da sie napisac skrypt ktory by wpisywal login/haslo i zczytywal dane z odpowiedniej strony? W zasadzie chodzi mi jednynie o ten moment logowania. Da sie to jakos zrobic? (oczywiscie haslo i login sa znane)
2.
Znacie jakis prosty skrypt za pomoca ktorego mogl bym pobrac tresc, tytul, oraz adres nadawcy maila prosto ze skrzynki e-mail?
adwol
Cytat
Mam takie dosc chyba nietypowe zagadnienie:  
chcial bym napisac skrypt zczytujacy dane ze strony - to potrafie zrobic  
jednak ta strona jest strona allegro.pl a dokladnie jej dzial: "moje allegro"  
Wchodzi sie tam poprzez podanie hasla i loginu - no i tego nie potrafie przejsc. Da sie napisac skrypt ktory by wpisywal login/haslo i zczytywal dane z odpowiedniej strony? W zasadzie chodzi mi jednynie o ten moment logowania. Da sie to jakos zrobic? (oczywiscie haslo i login sa znane)

Musiałbyś wysłać login i hasło metodą POST do odpowiedniego skryptu. Zainteresuj się rozszerzeniem curl, dającego odpowiednie funkcje.
Cytat
Znacie jakis prosty skrypt za pomoca ktorego mogl bym pobrac tresc, tytul, oraz adres nadawcy maila prosto ze skrzynki e-mail?

W skrzynce znajduje się przeważnie więcej niż jeden list, a ta skrzynka też może znajdować się w wielu miejscach, więc doprecyzuj pytanie.
Dagger
Co do 1 to postaram sie jeszcze poszperac po necie.

A do 2.
Chcial bym:
- poda adres maila (ewentualnie login i haslo do pop3 i smtp)
- a skrypt zapisywal tresc, tytul, adres nadawcy wszystkich maili bedacych na tym podanym koncie, zapisywal do np. zmiennej
Albo inaczej:
Poprostu chcial bym aby skrypt odczytywal np. maile od X nadawcy o Y temacie i zapisywal tresc tego maila do bazy mysql.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.