Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edytor programistyczny
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
talee
Czy znacie jakiś edytor po windows, który podświetla nawiasy i nawiasy klamrowe. Postaram się wytłumaczyć:
Kod
if (isset($pos)) {<--

for ($i = 0; $i <= $pos; $i++) {

echo $i;

}

}<--

Przypuśćmy, że kursor znajduje się przy którymś z nawiasów klamrowych <-- wtedy drugi zostanie podświetlony. Wiem, że programy z taką funkcją istnieją na Linucha ja jednak potrzebuję takie cudo na windows.
eclipse
EdHTML - www.binboy.org
LeWaR
JEditpisany w javie
Kolorowanie składni itp, ma długą listę rozpoznawanych typów dokumentów i języków. Polecam!!!
talee
Ściągnąłem sobie oba programy

EdHTML 4.0 jest całkiem niezły. Posiada kilka nowatorskich rozwiązań. Jednak niektóre jego funkcje działają nieprawidłowo. Dodatkowo pracuje bardzo niestabilnie. Ja dałbym mu status wczesnej BETY. Poza tym to kombajn, a ja wolałbym coś subtelniejszego.

jEdit niestety nie miałem okazji go wypróbować. Przy instalacji wirtualna maszyna javy zrzuca mi wyjątki. Może jeszcze z tym powalczę.

Tracę nadzieję sad.gif
Seth
Moze to nie jest to czego szukasz ale ja uzywam AceHTML'a. Swietny programik dla webmasterow. Kolorowanie skladni php, ASP, HTML, JS, VBS i chyba cos jeszcze.
Polecam go gdyz jest calkiem niezle napisany(nie ma bugow), a i jego interfejs jest wmiae intuicyjny.
nubian
Cytat
Moze to nie jest to czego szukasz ale ja uzywam AceHTML'a. Swietny programik dla webmasterow. Kolorowanie skladni php, ASP, HTML, JS, VBS i chyba cos jeszcze.
Polecam go gdyz jest calkiem niezle napisany(nie ma bugow), a i jego interfejs jest wmiae intuicyjny.

Seth nie zgodzę sie z Tobą! Sam też używam AceHTML PRO (ver. 5.0) i bugów to tam jest na masę, program zawiesza się bez pododów, pozatym ma straszne problemy z dużymi dokumentami np. jak coś ma powiedzmy ze 50Kb przy próbie zastąpienia danego ciągu znaków innym, program najnormalniej sie wywala, zdażyło mi sie również kilka razy, że spowodował zawieszenie całego windows.

Używam XP, więc może to być i wina windowsa, ahhh tęsknię za AceHTML 4.* tamten mi się bardziej podobałsmile.gif i jak ładnie mi działałsmile.gif Nie mogę jakoś się przerzucić na homesite, który wg mnie jest lepszy... ciągle to kilkuletnie przyzwyczajenie do ACE nie pozwala mi przejść :wink:
itsme
a ja nadal namawiam na EDIT PLUS v2.11
najlepsze i ani razu mnie sie nie zawisil
nie kombajn ale rewelacyjny

polecam
Seth
nubian: wiem co czujesz smile.gif probowalem innych programow i caly czas wracam do Ace'a. Naszczescie u mnie nie ma takich problemow (mam win2000) jak opisywales.
GeoS
Polecam EditPad Pro 4.5.x biggrin.gif
Rowniez kolorowanie skladni do wielu typow dokumentow, mozliwosc definiowania wlasnych, "zaznaczanie" nawiasow, stabilny, "w miare" szybki, ... smile.gif
tiraeth
MagumaStudio ..... Polecam.. na Winde i dotego ma wbudowany interpreter php co umożliwia podgląd skryptu..

nie wiem czy to wada, ale nie mogę korzystaś z tablic $_SERVER
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.