Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie sms-ów do wszystkich sieci ze strony www
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Apo
Witam

Mam takie pytanie odnośnie wysyłania sms'ów ze strony www. Czy ktoś z was robił już taką rzecz, ze skrypt wysyła smsy na komórkę ze strony www ? Chodzi o to aby móc wysyłać je do sieci era, orange, heyah, plus. Niekoniecznie muszą to być darmowe bramki www, moze znacie jakieś serwisy które obsługują tego typu funkcje.

Pozdrawiam
cadavre
Większość z tych systemów które znam korzystają z bramek oficjalnych - tych z limitami. Inaczej jeśli chciałbyś korzystać z bramek nie tych z limitami musiałbyś swoją platformę założyć i za SMSy płacić. smile.gif
omega107
Zadzwoń do Plusa i poproś kogoś aby Ci opowiedział o SMS Enterprise.

W dużym skrócie działa to tak:
- wszystko jest oparte o protokół SOAP
- płacisz abonament oraz za każdą eske
- masz swój numer
- do sieci plus i sami swoi masz za friko ileś set tam esek

W Orange w ogole takiego czegoś nie oferują a w erze trzeba mieć 20 numerów na abonament.

Pozdrawiam.
webdice
W Orange jest MultiBox (osobiste konto dla każdego abonenta, osoby nie mające numeru w orange, też chyba mogą założyć konto ale nie wiem jak to wygląda.), co prawda jest 30 esemesów miesięcznie, ale to można obejść (proszę nie pisać do mnie z prośbami jak). Mógłbyś napisać skrypt który korzysta z tej bramki.

Pozdrawiam Piotrek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.