Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: poszukujemy magika :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kinool
nie no ..... ale nie moglem sie powstrzymac smile.gif

ogloszenie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=34155
Cytat
* znajomość php i MySQŁ (lub innych baz SQL)

wooow laugh.gif

a tak swoja droga to moze jeszcze czarowc powinien potrafic ten kandydat i pazyc 23 rodzaje kawy?questionmark.gif

pozdrowienia i szacuneczek dla kandydatow smile.gif
zeby poprawic te 381 bledow bedzie sie trzeba narobic smile.gif
Cytat
Result: Failed validation, 381 errors
pawel_k
http://validator.w3.org/check?uri=http://www.ef.art.pl/
Cytat
Result: Failed validation, 5 errors
te bledy tez warto poprawic...
Ace
no juz nie przesadzajmy z tymi bledami, wazne ze strona wyswietla sie i dziala winksmiley.jpg nie zawsze jest czas na poprawienie wszystkich bledow w projektach.

takie OT.

--
edit

faktycznie szukaja magika winksmiley.jpg ale to nie pierwsza i ostatnia firma ktora chce miec i grafika i programiste w jednym.
Sh4dow
widzialem ciekazwsze rzeczy. procz tego co oni tu napisali, wymagane bylo bardzo dobra znajomosc java lub c++/c# no i oracle zeby bylo weselej smile.gif)
Ach te wymaganie, prawie jak dla windowsa, tylko rosna a nic ciekawego nie ma biggrin.gif
ebe
Dobijają mnie takie ogłoszenia, szukają dosłownie magika, którego obrzucą robotą za czterech (kto tam jest? Grafik, programista, animator(sic!), koder html) do tego najlepiej aby był informatykiem i artystą w jednym mad.gif
Kinool
no i najwazniejsze! czego nie ma w ogloszeniu (pensja 1000 PLN) blink.gif

hehe spotkalem sie z takimi zagraniami juz smile.gif
Sh4dow
A ponoc niewolnictwo i wyzysk zniesiono dawno temu tongue.gif
NuLL
http://www.forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=100843

I traktujcie kogoś takiego poważnie...
Ace
wiesz za 1200 netto to i ja moglbym sie bawic w grafika biggrin.gif, tylko zamiast photoshopa, ms paint'a bym uzywal winksmiley.jpg cena odpowiednia do wlozonego wysilku smile.gif
_Mateo
Ja sie tam nie interesuje ile zarabia projektant WWW, ale tak czy inaczej - dla mnie to kupa kasy tongue.gif
aleksander
no jezeli miałbyś na utrzymaniu, rodzine, mieszkanie i jeszcze podatki to za 1200zł bys ledwo wyzył jeżeli w ogóle byś wyżył :]
ebe
Jak na firmę z centrum warszawy to LOL
patrycjusz
Witam,

od kilkunastu miesięcy mam doczynienia z Panem Władysławem F. z nf.pl (dawniej Instytutu Zarządzania) i jak kiedyś nasza współpraca nie układała się pomyślnie i w pewnym momencie została nawet zerwana, tak dzisiaj mam bardzo wiele (myślę że z wzajemnością) sympatii wobec Pana Władysława i jego działalności.
A działalność nf.pl jest bardzo ciekawa i przynosi mnóstwo innych profitów nie tylko finansowych, zaręczam że nie jest to wykorzystywanie "niewolnicze" a normalna praca za rynkową pensję dla "średniego" programisty php.
Błąd w słowie MySQŁ napewno nie był spowodowany brakiem wiedzowym. Myślę że zaledwie kilka procent osób na tym forum miało możliwość uczestnictwa chociazby w porównywalnych projektach do tych które prowadzi nf.pl.
Bądźcie poważni, i jak ktoś daje wam szansę to wykorzystajcie ją, tym bardziej że w CV większości z was są strony dla firm "xxx" z pcimia dolnego.

Pozdrawiam Patrycjusz Szydło

P.S. Moderatora proszę o szybką reakcję, ten temat prowadzi do bezpodstawnych pomówień firmy nf.pl i jej pracowników co nie wróży dobrze.
NuLL
Witam,

Patrycjuszu - a czy my kogokolwiek pomawiamy ? Żadne zarzuty, obelgi czy tego typu inne rzeczy nie padły. Pozatym słowo MySQL sam poprawiłem. Dyskutujemy nt.treści oferty oraz w pewnym sensie rozmawiamy o tym jak traktują pracodawcy nowych pracowników. Pozatym zgadzam się z przedmówcami że firm poszukujących w jednej osobie grafika i pogramisty nie można traktować poważnie. Wóz albo przewóz.
_Mateo
Dokładnie - ten temat nie ma nic wspolnego z komentowaniem Tej czy Tamtej firmy - po prostu dyskutujemy nad pewnymi aspektami pracy w firmie IT.
NuLL
CDN. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=34...=0&#entry194453

Lider na rynku a ogłaszający nawet nie ma firmowego maila.
patrycjusz
Witam,

Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi, nie zmienię zdania, wasze argumenty średnio do mnie trafiają, uważam, że każda dyskusja na temat jakiegokolwiek pracodawcy (ogłoszeniodawcy) bez argumentów typu "pracowałem tam bla bla" jest bezpodstawna i poza nie udolną próbą wzbudzenia dyskusji nic nie wnosi do tematu na który tak usilnie się powołujecie.
@Null -> to ogłoszenie do którego podałeś link -> bardzo często zdarza się tak, że firmy IT nie dają oficjalnych ogłoszeń o procedurze poszukiwania nowego programisty, powody zazwyczaj są dwa:
- poszukiwana osoba jest poszukiwana jako osoba dodatkowa, do swoistych "fuch", więc nie ma sensu marnować zasobów (pracownicy,materiały, czas itp) na oficjalną procedurę i czytanie 40 Cv dziennie,
- ubarwianie swojego Cv - bardzo często jest tak, że jak się słyszy znaną markę to mocno ubarwia się swoje CV. Zwróć uwagę na niektóre ogłoszenia na hrk.pl, praca.pl, aaaby.pl często zdarza się brak danych o firmie w ogłoszeniu - jest tylko tekst "Znana firma na rynku ..... poszukuje... wymagania.... i tutaj długa lista życzeń" a dane kontaktowe są danymi firmy hr (łowców głów winksmiley.jpg. W małych firmach brak jest pieniędzy na zatrudnienie specjalisty od HR, dlatego też często zakłada się anonimowe maile np masterphpjavatysiacpincsetdwadziwincet@portal.pl i procedurkę pilnuje pracownik firmy mający na codzień tysiąc innych obowiązków.
Wszystko zależy od polityki firmy w tej dziedzinie.
Proszę więc nie skreślajcie firm które nie podają danych firmy w ogłoszeniu, nie skreślajcie firm które płacą minimalną krajową. Ważnym czynnikiem jest to co się zyskuje ponad podstawę w waszym/moim wieku a nie sama pensja.

Pozdrawiam patS
Kinool
Cytat
Proszę więc nie skreślajcie firm które nie podają danych firmy w ogłoszeniu, nie skreślajcie firm które płacą minimalną krajową. Ważnym czynnikiem jest to co się zyskuje ponad podstawę w waszym/moim wieku a nie sama pensja.

spoko ale jest cos takiego jak godnosc i zapewnienie podstawowych potrzeb do zycia!! a ja zdania nie zminie ze skoro firma pisze ze potrzebuje programisty/grafika/animatora/kodera i moze jeszcze admina czy kogo tam sobie jeszcze wymysli to tylko negatywnie swiadczy o tej firmie! to wskazowka ktora daje sporo do myslenia ze roboty bedziesz mial za 4 a pensja za 0,5 bo takie sa fakty! "markowe" firmy wiedza kogo chca i do czego

zastanawia mnie fakt dlaczego tak usilnie "bronisz" firmy pana X skoro nikt nikomu tu "reklam" nie wystawia i zadne konkretne nazwy nie padaja!

luzna dyskusja na temat brazny ot co!
Ace
poniekad tak jest ze duze firmy potrzebuja 1 osoby na 1 stanowisko, oczywiscie mile widziana wieksze doswiadczenie.

Jesli chodzi o mniejsze firmy to chyba czesto sie to zdarza, ze jedna osoba wykonuje prace za "kilku" tzn programista php,sql, oraz administrator serwerami. Jednak dodatkowo placa za to, nie wiele, w koncu to mala firma ktora moze kiedys sie rozwinie.

(tak z mojej obserwacji)
patrycjusz
@Kinool - podobnie jak powiedział Ace, może troszeczkę to rozwinę, małe firmy, takie do 10-15 osób, czasem i do 20, nie szukają programisty, grafika, administratora i kogoś jeszcze osobno, szukają kogoś kto zadania tych wszystkich wykonuje DOBRZE, nie BDB, nie jest rzeźnikiem, ale poprostu w miarę zna się na swojej robocie, nie pieprzy roboty innych. A zaufaj mi, jak przyjdzie taka chwila w twoim życiu i będziesz chciał zarabiać na chleb to póki nie będziesz specjalistą w konkretnej dziedzinie (np programista php) to będziesz często robił kilka spraw z różnej tematyki naraz, za tą samą pensję ew. troszeczke większą. I teraz co najważniejsze, to nie jest źle!
Oczywiście do momentu kiedy staje się to nagminne, robisz na codzień za 5 osób, a firma zyski lokuje gdzie indziej - wtedy reakcja musi być przemyślana i zdecydowana, ale też nie można powiedzieć "...Szefie, ty h.. łysy, ja tyram za admina, grafika i zenka z księgowości bez żadnej podwyżki!" bo może być tak, że twój szef poprostu nie ma o tym bladego pojęcia, i on sam nie odróżnia pracy programisty od administratora!!

Dyskusja o branży IT - o czym mamy dyskutować? Z kim?
Kinool, problem ludzi takich jak ty i blisko połowy osób (jak nie 90%) tutaj na tym forum i forach temu podobnych jest to że myślą jedynie swoimi kategoriami, bez szerszego spojrzenia na biznes którego elementem jest IT a nie na odwrót.
Nie odbierz/cie tego jako atak z mojej strony, uważam poprostu że aby dyskutować o pewnych aspektach IT trzeba mieć jakieś szersze spojrzenie na nie, nie przez pryzmat forum.php.pl, manuala do php, i kilku "cmsów". Ja sam również nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w porównaniu np do moich współpracowników (filip pzdr winksmiley.jpg) ale staram się patrzeć troszeczkę szerzej niż "programista".
Dawno dawno temu za górami za lasami żył sobie wujek BG i ten wujek zdobył/kupił/sam skodował pewne narzędzie, i co najważniejsze, gdyby nie jego szersze, bardziej biznesowe, spojrzenie wtedy do dzisiaj byśmy żyli najprawdopobniej w epoce łupanego kamienia, no może troche później winksmiley.jpg
Ale napewno wujek BG nie zrealizował by swojego planu "opanowania świata" gdyby widział świat tylko w kolorach czarnym lub niebieskim lub zielonym, i co najgorsze realizując swój plan zrobił go tylko tak jak jemu to jest wygodnie, robiąc tylko to na czym on najlepiej się zna winksmiley.jpg

Pozdrawiam patS
Kinool
@patrycjusz tak sie sklada ze nie chodze do liceum bo je dawno temu skonczyelm smile.gif a pojecie na temat procodawcow drobne mam bo juz od kilku lat pracuje i kilku szefow mialem!

wiesz te piekne ideologie o jakich mowisz ... trudno sie z nimi zgodzic, skoro jestem grafikiem, programista czy kimkolwiek innym to nie obchodzi mnie wizja szefa, interesuje mnie to by za swoja dobra prace otrzymac dobre wynagrodzenie!

spoko mozna czasmi sie zaangazowac i brac czynny udzial w twozeniu marki firmy ale do tego potrzebne jest zaufanie i wiara w to o sie robi i dla kogo! jesli ktos placi ci 1000 zeta i uwaza ze to i tak za duzo no to sory!

moze moje poglady z czasem sie zmienia ale teraz patrze przez pryzmat swojego zycia i swojego portfela smile.gif
NuLL
Ja się odniose tylko do pojęcia - 'lider na rynku' - jeśli firma jest liderem na rynku nie musi pisać takich bzdur. Chyba lidera na rynku stać na zaprezentowanie się ? Lider :?: Tak - kiedy widzę w Sieci oferty engine.pl, id.pl czy też impactmedia.pl - to jest lider, a nie ktoś kto sobie napisze, że nim - takich ludzi traktować poważnie nie można. Wszystkie firmy które wymieniłem miały podane maile, namiary oraz telefon.
patrycjusz
@Null, znam osoby które pracowały/pracują w tych firmach, znam osoby które współzakładały firmy które są dzisiaj liderami w branży usług IT - internet/intranet i każda z nich powie Ci to samo:
- pensja 1 - 1,5 tys na rękę, obowiązków od zajeb....... i jeszcze trochę.
A co najważniejsze - często jest tak że żadna z tych firm nie będzie delegowała osoby lub zatrudniała (opss paradoks biggrin.gif) tylko do tego aby czytała 50 CV dziennie i rozmawiała z 10 osobami, bo dali 30 ogłoszeń gdzie wszędzie jest tekst "Jesteśmy kosmos wypas ... firma xxxx, pisz na praca@xxx.pl"
Często daje się własnie takie ogłoszenie bez chwalanie się kim sie jest, własnie po to aby wyłapać jedną czy dwie rybki na dodatkową robotę a nie robić zakreśloną na całą polskę akcję poszukiwania mega wypas programisty php winksmiley.jpg aby ludzie nie ubarwiali swojego CV itd winksmiley.jpg
Taki już jest rynek i nie jest to ani jego zaleta ani wada, tak już poprostu jest.
Z mojej strony temat się wyczerpał smile.gif

Pozdrawiam patS
piotru
A ja na koniec dodałbym tylko tyle że wiarygodność i fachowość firmy szukającej pracownika można stwierdzić także na podstawie samego ogłoszenia, bo co powiedzieć o "agencji" która szuka człowieka znającego się na wszystkim i robiacego wszystko... jak dla mnie to mało fachowe podejście do tematu. Przyszłośc nalezy do specjalistów w wąskiej branzy, którzy co prawda nie wezma się do pracy za 1000 zł ale efekt będzie profesjonalny i zarabiający na siebie. Od wieków wiadomo że "specjalista od wszystkiego jest specjalistą do niczego".
Oczywiście rozumiem że grafik może "coś tam kumać z php" i czasami jakieś drobiazgi zrobić z nie swojej działki (u mnie w firmie i chyba wszedzie też tak jest) ale nie mozna oczekiwać że świetny grafik będzie świetnym programistą a najlepiej żeby był też świetnym marketingowcem. Liderzy w branży znają tą zasadę i dlatego są liderami (nie mówię tu tylko o Polsce i tylko o branzy internetowej)...
A co do pensji... no cóż nikt nikogo nie zmusza do pracy za 1000zł czy za 10000zł każdy ma inne wymagania i inne zdolności ale nie nalezy oczekiwac cudów za póldarmo...

Pozdrawiam i witam na forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.