Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak organizować snippety
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Hej,
Takie proste pytanie jak organizujecie swoje snippety. Jako niedzielny programista mam wiele takich fragmentów kodu, które wykorzystuję bardzo żadko, ale jednak od czasu do czasu do nich wracam. Dotyczy to różnych rzeczy np:
- poleceń konsoli (np. do obsługi frameworków, orm'ów itp)
- kodu php
- plików konfiguracyjnych (yaml, xml) - np. apache, konfiguracja frameworków

itp itd.

I teraz pytanie jak organizujecie takie kody. Ja juz próbowałem różnych podejść - np. przechowywania plików ze snippetami na dropbox (trudno się ogarnia zarządzanie tym), na wikipedii (średnio sie edytuje kod jak trzeba coś poprawić oraz dość wolno sie wprowadza), tworzyłem snippety w eclipse (przydatne tylko do rzeczy, które jednak się dość często wykorzystuje).

Może macie jakieś inne ciekawe rozwiazanie? Fajnie byłoby gdyby było to rozwiązanie sieciowe (może być także skrypt do instalacji na własnym serwrze). Chciałbym mieć drzewko, żeby szybko docierać do danej kategorii (np. php -> symfony, php -> doctrine, konsola -> symfony itd), możliwość nazywania swoich snippetów + pewnie tagi też byłyby fajnym dodatkiem.
Ale każde inne rozwiązanie też chętnie poznam.
mrc
Notatki w evernote smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.