Mades
8.08.2014, 00:38:57
Witam.
Zastanawiam się ostatnio nad pewną kwestią, aczkolwiek nad zarabianiem na reklamach. Jak wiadomo na stronach internetowych możemy zarabiać poprzez wstawianie reklam dostarczanych przez Google Adsense, na aplikacje pisane pod smartfony jest Google AdMob, ale co z aplikacjami pisanymi przykładowo pod Windowsa? Wyczytałem w regulaminie Google Adsense, że zabronione jest umieszczanie reklam w aplikacjach, więc tutaj pojawia się moje pytanie - czy jest jakiś serwis umożliwiający zarabianie pieniędzy na reklamach typu Google Adsense, który pozwala na wklejanie buttonów reklamowych do apek?
Wracając do regulaminu. Jest w nim zawarte, że zabrania się umieszczania bezpośrednio reklam, lecz nic nie jest wspomniane o ładowaniu całego contentu strony (na której znajdują się reklamy) - jak myślicie? Można za to wyrwać bana?
by_ikar
8.08.2014, 09:19:46
Zdecydowanie jest tam informacja na temat ilości reklam, i tak, bardzo łatwo za to wyłapać bana. W ogóle powodów za które można wyłapać bana jest tak wiele, że czasami to jest masakra (via fotka z kobietą w bikini w którejś z publikacji).
Mades
8.08.2014, 13:54:12
Jeszcze jedno pytanko. Wyczytałem gdzieś, że skracanie linku do swojej strony przez adf.ly (gdzie są reklamy) jest karane banem.
Czy na swojej stronie z reklamami od Adsensa można umieszczać skrócone linki przez wyżej wymienionego adflaja?
Na adf.ly zalicza wejście dopiero po naciśnięciu "Skip Ad". Czy istnieją wypłacalne serwisy, które naliczają wejścia bez żadnych zbędnych kliknięć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.