Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF]Zmiana nazwy kontrolera w gotowej aplikacj
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
smiesznylolek
mam taki dziwny problem, nie wiem za bardzo co zrobić. Kiedyś robilem aplikacje w Zend F. i na localu wszystko ladnie smigalo. Teraz chciałem przerzucić apl na serwer zewnętrzy i jest problem takiego typu że jeden z kontrolerów nazywa się "ConfigController". Przez co po kliknięciu na link na serwerze zewnętrznym, zamiast do części aplikacji zostaje przekierowany po panelu konfiguracyjnego serwera... Co z tym zrobić?
in5ane
I po co dublujesz temat? LINK! Ja czegoś nie rozumiem, czy naprawdę tak wielu ludziom brak jakiejkolwiek wyobraźni? Czy chciałbyś mieć każdego dnia pod drzwiami zamiast 10 różnych ulotek to 20 (z czego jest 10 różnych po dwie sztuki), tylko dlatego, że ten kto roznosił ulotki miał taki dziwaczny kaprys (jak pewien użytkownik tego forum)? No to zastanów się.

A co do tematu, no to co za problem zmienić nazwy klas, nazwy plików i ewentualnie w nazwę controllera w routach np. na MyconfigController? Skoro pisałeś sam tą aplikację jakiś czas temu, to chyba wiesz, jak zmienić.
smiesznylolek
sory, chciałem poprostu przenieść tamten temat, bo po jego założeniu dopiero zauważyłem że jest dział "Frameworki" na forum. Tak, pisałem tą apl ale na postawie książki i internetu, bo nie mam dobrej znajomości ZF, na lokalu się nie gryzło wię nie wiedziałem że bedzie problem na serwerze...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.