<PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="305" czas="10146" plansza="8" />
Chciałbym aby dodawało wszystkie rekordy z XML-a, lecz zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Większość czego się nauczyłem robiłem na przykładach, lecz nie mogę sobie z tym problemem poradzić. Może ktoś mógłby mi pomóc ?
Część xml-a:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <list> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="1528" czas="241" plansza="Multi" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="473" czas="14147" plansza="1" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="150" czas="5727" plansza="2" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="150" czas="5155" plansza="3" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="150" czas="6654" plansza="4" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="150" czas="5032" plansza="5" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="150" czas="5492" plansza="6" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="150" czas="4494" plansza="7" /> <PotwornyGlodomor nick="Gustaw" wyzerka="305" czas="10146" plansza="8" /> </list>
A tutaj plik PHP:
<?php //optional comment out or delete $request = 'http://mojastrona.pl/leaderboard/PotwornyGlodomor/Gustaw.xml'; // POST the curl session object $session = curl_init($request); // Set the POST options. curl_setopt ($session, CURLOPT_POST, true); curl_setopt ($session, CURLOPT_POSTFIELDS, $request); curl_setopt($session, CURLOPT_HEADER, true); curl_setopt($session, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); // Do the POST and then close the session $response = curl_exec($session); curl_close($session); // POST HTTP Status code from the response // Check for errors switch( $status_code[0] ) { case 200: // Success break; case 503: break; case 403: break; case 409: break; break; default: } // POST the XML from the response, bypassing the header $xml = null; } ?> <table class="sortable" border="1" align="left" rules="all" width="100%" id="st_tabela"> <!-- Table Header --> <thead> <tr> <th background='tlo.png'>Nick</th> <th background='tlo.png'>Wyzerka</th> <th background='tlo.png'>Czas</th> <th background='tlo.png'>Plansza</th> </tr> </thead> <!-- Tabel body--> <tbody> <?php // Output the XML $PotwornyGlodomor = simplexml_load_string($xml); $PotwornyGlodomor->PotwornyGlodomor->attributes(); foreach ($PotwornyGlodomor->PotwornyGlodomor as $world) { $nick = '<td>' . $world['nick'] . '</td>'; $wyzerka = '<td>' . $world['wyzerka'] . '</td>'; $czas = '<td>' . $world['czas'] . '</td>'; $plansza = '<td>' . $world['plansza'] . '</td>'; } ?> </tbody> </table> <?php $zapytanie = "INSERT INTO `czasy` (`nick`, `wyzerka`, `czas`, `plansza`) VALUES ('{$world['nick']}', '{$world['wyzerka']}', '{$world['czas']}', '{$world['plansza']}')"; ?>
Pewnie namieszałem tak, że większość z Was profesjonalistów pęknie ze śmiechu, no ale cóż nie każdy musi wszystko umieć. Ja obiecałem sobie, że po skończeniu szkoły biorę się za jakiś konkretny kurs PHP, a później coś pewnie jeszcze dojdzie. Niestety teraz nie mam wystarczająco dużo czasu aby rozwiązać problem samemu, po prostu nie wiem jak to ugryźć dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Z góry dzięki