xsonic
15.06.2012, 12:44:14
Witam
Na wstępie...
Nie chce przechwytywać niczyich cookie, włamywać się czy coś w tym stylu...
Chce wspóldzielić konto z kilkoma graczami...
Logując się otrzymuje plik cookie który jest wykorzystywany do autoryzacji na stronie...
Nie che im podawać swojego hasła dlatego kombinuje żeby im to cookie dawać...
Chce zrobić tak żeby po wejściu na moją strone użytkownik był przekierowany na stronw www.strona.pl/php.php
I żeby do tego przekierowania dołączony był ten mój plik cookie podkreślam mój umieszczony na moim serwerze...
Nie wiem jak przesłać to cookie razem z przekierowaniem...
Podkreślam chce się dzielić swoim kontem z innymi bez podawania im hasła...
Pozdrawiam xsonic
IProSoft
15.06.2012, 13:47:31
Możesz utworzyć np stronę admin_sekretny_bardzo_tajne.php i w niej ustawić odpowiednią sesję i ciastko dla Twojego konta poprzez tą stronę i podesłać adres znajomym, będą wtedy zalogowani na Twoim koncie.
xsonic
15.06.2012, 14:00:08
ok ale co z przekierowaniem?
admin_sekretny_bardzo_tajne.php będzie na innej domenie niż gra.pl
Więc jak gra.pl do której nie mam dostępu będzie czytała sesje z cookie admin_sekretny_bardzo_tajne.php?
o to chodzi żeby kolega wszedł na moją strone i został przekierowany na gra.pl a gra.pl dostała moje cookie które jest w ty samym katalogu...
Sephirus
15.06.2012, 14:11:00
Odpowiedź jest prosta...
Domena A nie może ustawiać ciastek na domenie B... względy bezpieczeństwa.
Więc łatwo się tego zrobić nie da...
Możesz sprawdzić to ciasteczko zapisać gdzieś jego treść, a potem kolega musiałby je sobie stworzyć sam w przeglądarce...
Sephirus
15.06.2012, 14:18:42
@!*! Możesz mi konkretnie napisać jak miałoby to niby działać?

Nie wydaje mi się by dało to rezultat taki, że ktoś mógłby wejść na taki skrypt PHP na serwerze A i otrzymać ciastko do B...
xsonic
15.06.2012, 14:26:25
może być i za pomocą curl pokaż jakiś przykład z przekierowaniem...
johny_s
15.06.2012, 14:32:28
@!*! jakim cudem chcesz to ciastko na inna domene ustawic? musial bys wtedy caly czas curlem jechac
xsonic
15.06.2012, 14:50:59
a nie dało by się tego jakoś za pomocą header() zrobić?
johny_s
15.06.2012, 14:54:22
jedyne co to mozesz z js'em pokombinowac ale niestety haslo i tak bedziesz musial zaszyc, nie ma opcji ustawienia ciastka na obca domene
xsonic
15.06.2012, 22:49:08
znalzłem częściowe rozwiązanie...
dzięki wszystkim!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.