Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usunięte słowo kluczowe
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
kristaps
Witam, spotkałem się z pewnym problemem. Pozycjonowałem stronę dla Klienta, wszystko było ok do momentu, w którym jego nazwa firmy (wcześniej 1 miejsce w wyszukiwarce) zupełnie wyparowała z google. W panelu dla webmasterów nie miałem żadnych komunikatów.

Poniżej prezentuję zapytania dla podanej frazy:

Jak widać google odnosi się dwa razy do głównego katalogu strony, raz z www, a raz bez.
ShadowD
To że strony są widziane jako z www i bez to norma bo w praktyce są to dwie inne strony zastosuj przekierowanie 301 i się nie martw w narzędziach będziesz mieć aktualizowaną tą wybraną a druga będzie świrować (w podglądzie), aczkolwiek działać tak jak i pierwsza będzie. :-)

Co do zniknięcia strony poszukaj mojego tematu o spawanie.lublin.pl tutaj też miała miejsce taka sytuacja z dnia na dzień wyzerowało frazę spawanie lublin, a po kilku dniach strona już nie widniała w google, po tygodniu dwóch wróciła, a po następnych dwóch pagerang podniósł się do góry. Strona przed tym zabiegiem była mocno pozycjonowana "naturalnie" masa nie powtarzających się wpisów każdy od zera pisany, jak to zauważyłem wyluzowałem z dodawaniem i dalej tak jak pisałem.

Ogólnie google często przy zmianie pagerang robi przerwy w wyświetlaniu Twojej strony, jednak jeśli spamujesz gdzieś linkami to licz się z możliwością dostanie filtra na frazę wtedy pomaga dodanie sensownych linków, zmiana treści na stronie (np. dodać jakąś podstronę lub uzupełnić istniejące) lub usunąć trochę tego spamu jaki dodałeś.

*Wszystko to moje obserwację. ;-)
Lethys
Moje strony google też często wyrzuca z wyszukiwarki na kilka dni a potem wracają na swoje pozycje, to norma.

A co do postrzegania strony z www i bez jako 2, to jest to normalne bo tak jak napisał Shadoww, to generalnie sa 2 inne strony smile.gif zrób przekierowanie.
kristaps
Okazało się, że klient kupił na allegro linki seo/sponsorowane i zrobił to w dość pokaźnej liczbie. Został najprawdopodobniej nałożony filtr na daną frazę. Macie jakieś propozycje?
ShadowD
Opierniczyć go za to, pisać i błagać googla że nie wiadomo co się stało, usunąć linki jak się da, wziąć się i zacząć pozycjonować na inne frazy już "spokojnie" i najlepiej ręcznie tak by ten spam trochę osłabić. Jeśli on kupił tego na prawdę dużo to macie problem i będzie ciężko jeśli są to średnie liczby to przez dodanie innych rzetelnych wpisów google się uspokoi, dodatkowo czas jak mówią leczy rany, a filtry zdejmuje. :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.