Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nalepszy kurs PHP?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
escaflowne
Witam!
Po Internecie krąży wiele polskojęzycznych, anglojęzycznych i inno-języcznych kursów uczących php. A waszym zdaniem... jaki jest najlepszy polski (i np. angielski) kurs php?
itsme
wszystko zalezy dla kogo ma byc ten kurs

nie ma co sie oszukiwac .... angielskie kursy sa pelniejsze jezeli chodzi o wiedze - wszystkiego nie przetlumaczymy (a ja wogole nic nie przetlumacze)

mam nadzieje ze jednym z dzieci tego forum i strony www.php.pl bedzie kurs z prawdziwego zdarzenia drązacy kazdy temat od A do Z a nawet zachaczajac o cyferki smile.gif
Jabol
Najlepiej to se wejdź na http://www.php.net/manual/pl/. Tam od deski do deski masz o php!!!
itsme
mowa jest o kursie nie manualu
escaflowne
Pamiętacie kurs HTML'a Pawła Weimera (czy jak on się tam nazywał)? Ten kurs był dołączony do Pajączka. Dzięki niemu nauczyłem się HTML'a. Moim zdaniem, idealny kurs php, powiniem być na takim poziomie jak pozimom kursu pana Pawła. Taki kurs, że każdy, kto ma choć odrobinę chęci, nauczy się php, przynajmniej w stopniu podstawowym.
Yasieq
Dobra metoda jest tez studiowanie roznych gotowcow - HTML'a nauczylem sie ogladajac zrodla wielu stronek... php ucze sie z manualem w jednym okienku i ze zrodlami (np forum phpBB jest do tego idealne) w drugim smile.gif
Jabol
Po polsku nie widziałem jeszcze ani jednego dobrego kursu w postaci elektronicznej. Wszystkie kursy jakie widziałem są do d... bo zaczynając od instrukcji print '', kończą na omawianiu biblioteki GD, i to wszystko w pięciu działach... Najlepiej kupić sobie książkę, tak np. z 500 stron. Dużo bardziej efektywna, szybsza i lepsza forma nauki. Ja np. nauczyłem się php z BIBLI php 4 Heliona. Ale zawsze jednak warto uzupęłnić informację np w sieci, bo pare kwestii (jak np. w przypatku bibli heliona) może być przedstawionych "nietypowo".
mazy
polskie kursy już mnie wq**** zawsze tylko ten słabiutki z yqreka (czy jakoś tak).
siedemfps
A moze olej kursy, manuale i przejdz do manufaktury... Sam tworz medota prob i bledow ?! Ja tak chyba zrobie...
DeyV
Metoda prób i błędów - jak najbardziej wskazana. Można też bez kursów, szczególnie jak masz już jakieś podstawy programowania.
Ale bez manuala ani RUSZ!!! Przecież nie wymyślisz nazw funkcji. Nie bedziesz w stanie zapamiętać nawet tych kótre juz poznałeś.
Mówię z doświadczenia. Mimo że od roku dzień w dzień zajmuję się pisaniem w php, to pierwszą rzeczą, którą robię po usiąściu do pracy jest ... uruchomienie manual.chm I tak do końca dnia. Serio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.