Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Photoshop
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Szelcio
Czemu w photo shopie jak biore na zapisz dla weba to tylko czesc obrazkow mi sie zapisuje a reszta znika ?
matys
Wg. mnie najpierw musisz jak masz lay zrobić z tego jeden obrazek. Z menu "Layer" wybierasz "Flatten Image" i wtedy zapisujesz biggrin.gif
Chewolf
Cytat
Wg. mnie najpierw musisz jak masz lay zrobić z tego jeden obrazek. Z menu "Layer" wybierasz "Flatrten Image" i wtedy zapisujesz biggrin.gif

Jeśli masz polską wersję to : Warstwa => Spłaszcz Obrazek.
Szelcio
Robie tak i dalej to samo:(
Szelcio
Dokladnie chodzi o tego lay'a http://www.szelcio.host.sk/dev/jd_b038.psd

Mam photoshopa 7.0 CE PL... wie ktos co moze byc ? :?: :?: :?:
matys
Jak wybierasz polecenie z plik, zapisz dla veb, wyświetla sie okno, użyj moze klawiszy ctrl + a zeby zaznaczyć wsyzstko i dopiero wtedy wybierz SAVE. Nie jestem pewien czy to pomoże, gdyz teraz nie mam dostepu do Photoshopa:/
Szelcio
Ale mi chodzi o to zeby odrazu wyciol! a nie do jpg zapisal... tylko zrobic tak zeby bylo wszystko przy zapisz do weba!
Szelcio
Umie mi ktos pomóc ?
neo.priv
Słuchaj za dzo elemętów starasz sie zaraz zapisać, Photoshop jak widzisz nie radzi sobie z tym, dzielac obrazki od razu tworzy plik .html w ktorym umieszcza wszystkie pokrojone obrazeczki w tabelce.

Za dużo zaznaczeń.

To sa tak malutkie pliczki ze spokojnie mozesz zaznaczyć wiekszy obszar.
Oczywiscie menu to inna sprawa.

Jak sie nie uda z zaznaczeniem wiekszych fragmętów to proponuje wykadrowac obrazek, lub pociąć na kikla mniejszych, z tych mniejszych zapisac do weba, z tym sobie poradzi, probowalem.

Wtedy wszystko musisz poskladac w html-u.

Proponuje tylko jako male elemęty zaznaczyć te które służa do działania stronki np. widze ze masz tam menu, potem jakoś subskrycje.

Musisz pokombinować, jest wiele możliwości.

Ta z podzieleniem dużego obrazka na kilka mniejszych wydaje mi sie najprostrze i najszybsza.

Jak ci to nie odpowiada,lub jak sobie nie poradzisz to polecam
www.photoshop.pl tam na forum napewno ci pomogą.

Powodzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.