Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana] Własne moduły
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
kohana4092010
Witam,

mam pewne zapytanie ad. Kohana 2.3.4,

jak najlepiej rozwiązać następującą sytuacje - mam stronę internetową , strona składa się z boxów np. ankieta, logowanie, informacje etc.

Chciałbym aby każdy z tych boxów był jakgdyby oddzielnym modułem który można w fajny sposób ładować do głównej aplikacji... ma ktoś pomysł jak to zrobić ?

Dodam jeszcze że najlepiej taki moduł skopiowac do modules/modul/ i tam utworzyc kontroler, widok i ew. konfiguracje dla modułu.

Pytanie jak odnieść się w głównej aplikacji do niego ? ( pomijam aktywację w applications/config/config.php)....

Z góry dzięki.

baranek77
Ja do takich rzeczy używam komponentów. Poczytaj na forum
link
marcio
Ewentualnie mozesz sie przezucic na Kohana 3 ktora korzysta z dobrodziejstw HMVP i implementuje modularnosc, przynajmniej powinna snitch.gif
kohana4092010
Super - komponenty bardzo fajna sprawa to czego szukałem :-)

W takim razie macie jakieś uzasadnienie do tworzenia modułów i ich wykorzystania questionmark.gif?

Czy ta się je również dołączać do widoków ?
phpion
Ja tylko dodam, że komponenty świetnie sprawdzają się we współpracy z banalnie prosty modułem frache. Dzięki temu można cache'ować wynik komponentu smile.gif super sprawa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.