Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Certyfikat SSL
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Damonsson
Mam pytanie, biorąc pod uwagę oszczędność, certyfikat ssl lepiej wykupić dla:

www.redtube.com
czy
redtube.com

Są jakieś konkretne argumenty? Czy wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego jakie będą m.in. urle do strony itp. Co na to google? Ludzie chyba bezpośrednio w adres wpisują częściej bez www, prawda?
kilas88
Cytat(Damonsson @ 2.08.2010, 15:23:36 ) *
Mam pytanie, biorąc pod uwagę oszczędność, certyfikat ssl lepiej wykupić dla:

www.redtube.com
czy
redtube.com

Są jakieś konkretne argumenty? Czy wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego jakie będą m.in. urle do strony itp. Co na to google? Ludzie chyba bezpośrednio w adres wpisują częściej bez www, prawda?

Bez różnicy, byle był jeden adres (czyli musi być przekierowanie na jednym z adresów).
Crozin
@kilas88: Po co cytujesz całą wypowiedź?

O ile strona nie jest już rozpoznawana w sieci z "www." daruj to sobie - zbędny, nigdy nikomu do niczego niepotrzebny śmieć.
erix
Cytat

Możesz przecież wymusić przekierowanie na którąkolwiek z domen: http://no-www.org

Generalnie polecałbym bez www; to tylko wymysł marketingowy, a ludzie już wystarczająco dobrze kojarzą coś.com. tongue.gif
kilas88
Cytat(Crozin @ 2.08.2010, 16:10:08 ) *
@kilas88: Po co cytujesz całą wypowiedź?

Słuszna uwaga, dzięki.

Do autora: jedyny argument jaki mi przychodzi do głowy, to łatwiej przez telefon podać adres zaczynający się od WWW niż od HTTP:// :-) Można przez telefon podać sam adres w stylu: cos.pl, jednak nie zawsze osoba słuchająca zajarzy, że chodzi o adres strony WWW.
Pawel_W
Cytat(kilas88 @ 2.08.2010, 17:42:00 ) *
Do autora: jedyny argument jaki mi przychodzi do głowy, to łatwiej przez telefon podać adres zaczynający się od WWW niż od HTTP:// :-) Można przez telefon podać sam adres w stylu: cos.pl, jednak nie zawsze osoba słuchająca zajarzy, że chodzi o adres strony WWW.

ja tam bym się spierał, przecież jest taki tekst jak "żal.pl" (bez www) i jakoś wszyscy od razu "jarzą" biggrin.gif

wg mnie to raczej starsze pokolenie jest przyzwyczajone do wpisywania z www, sam mam rodziców ( biggrin.gif ) i widzę, że za każdym razem wpisują adres rozpoczynając od "www"

z czasem pewnie to zniknie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.