Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dofinansowanie z ue albo pup - pytanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
marek_maz
Obecnie kończę trzecią klasę technikum (19lat), chciałbym od lipca założyć agencję interaktywną.
Myślałem, żeby skorzystać z jakiegoś dofinansowania np. ze względu na założenie pierwszej działalności gospodarczej.

Tylko teraz, ja się uczę więc raczej mi tego nie przyznają?, nie wiem jak to wygląda...
Czy są realne szanse? ,czy ze względu na nauke nie zostane na wstępie zdyskwalifikowany?

Myślę, nad kredytem na kogoś z rodziny, bo obecnie to chyba jedyna alternatywa?
piaseq
Nie chciałbym podcinać Ci skrzydeł, ale z taką umiejętnością poszukiwania informacji nie wróżę sukcesów w prowadzeniu firmy. Najlepszym miejscem na poszukiwanie tego typu informacji są strony urzędów pracy i instytucji przyznających dotacje unijne.

Żeby nie było OT, na dotację z pup mają szansę tylko osoby bezrobotne.
starach
Kilka dni temu kolega mi mówił że dla osób uczących się, które chcą założyć własną działalność gospodarczą są jakieś bardzo duże ulgi teraz. ZUS / podatek etc. Szczegółów na temat jak i na temat dotacji możesz poszukać w urzędzie pracy, więc moja rada: Rusz szanowną dupę do swojego UP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.