Cytat
I powiedz mi jakim cudem wyświetlasz np. listę postów bez pętli? 20 razy powtarzasz to samo?
Oczywiście, że korzystam z pętli, tylko nie zamieszczam jej w szablonie co najwyżej jakiś tag informujący parser szablonu, że należy wstawić te 20 postów, zresztą napisałem to:
Cytat
wyświetlanie komponentów, które według mojego projektu opakowują dane z bazy danych w kod HTML, czy inne dane które trzeba listować
Crozin a czym w aplikacjach internetowych PHP jest rozdzielenie logiki biznesowej od prezentacji ? Nie będę tutaj się zbytnio rozpisywał bo o tym czytałem całą masę tematów, ale nie wiem czy wógle 1 posta przeczytałeś, otworzyłeś 1 linka, który autor tematu podał czy ciężko Ci było:
Cytat
(...) Mieszają oni kod PHP z kodem (x)HTML w taki sposób, że jeżeli ktoś chce coś zmienić w wyglądzie, wymaga to wielkiego skupienia i dużego nakładu pracy, gdyż np. kod (x)HTML jest porozbijany na części, pomiędzy którymi odstęp wynosi nawet kilkaset linii. Spróbuję dzisiaj Wam zaprezentować bardzo prosty sposób, w jaki można to uprościć (...)
A oto jak wygląda przykładowy szablon, według Eazu, autora tego systemu szablonów
<h2>Nagłówek drugiego stopnia
</h2> <p>Działa?
<?php echo self::$zmienne['dziala'] ?></p>
Teraz autor tematu napisał, może nie przeczytałeś to Ci wkleję:
Cytat
Gdy chciałem skorzystać z pętli while, po prostu nie wiem gdzie w takim systemie zastosować pętle.
I jak rozumiem według Ciebie powinno to być w tym kodzie szablonu, tak ?