Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: darmowy WYSIWYG
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dzieciol4
elo!
szukam darmowego edytora WYSIWYG ktorego moglbym uzyc w swoim cms'ie, znacie moze jakis ciekawy?? jezeli tak to za link bylbym wdzieczny (najchetniej polski smile.gif )
DeyV
temat był już poruszany.
Wesdług mnie najlepszy jest htmlArea, a polska wersja jest np. tutaj: http://mstudio.nq.pl/test/wysiwg/
dzieciol4
deyv sorki ale szukalem... dzieki za odp. notabene to ty nie byles moderatorem na forum skrypty questionmark.gif?
DeyV
Cytat
notabene to ty nie byles moderatorem na forum skrypty questionmark.gif?

przepraszam a o co chodzi?

ps. jestem moderatorem na wszystkich forach na forum php.pl, z wyjątkiem poczatkujących.
dzieciol4
nie, nie, na stronce www.forum.skrypty.com smile.gif jak jeszcze istniala smile.gif
scanner
@DeyV: masz może sposób na to, żeby w przypadku:[xml:1:e3a7a60d3f]<textarea id="tresc" name="tresc" style="width: 100%" rows="40" cols="15"></textarea><br>
<textarea id="tresc2" name="tresc2" style="width: 100%" rows="40" cols="15"></textarea>[/xml:1:e3a7a60d3f]Druga textarea nie była zamieniana na htmlarea?
Przeszukałem ichnie forum, ale njakoś nie trafiłem na nic pomocnego..
DeyV
[xml:1:a720c47feb]<script language="JavaScript">
<!--

var editor = null;
function initEditor( nazwa ) {
nazwa = new HTMLArea( nazwa );

// comment the following two lines to see how customization works
nazwa.generate();
return false;
}
//-->
</script>

<!-- use <body onload="HTMLArea.replaceAll()" if you don't care about
customizing the editor. It's the easiest way! smile.gif -->
<!-- lub onload="initEditor( 'nazwa_formularza' )" -->
[/xml:1:a720c47feb]

Cytat
nie, nie, na stronce www.forum.skrypty.com  jak jeszcze istniala

Nie, modem tam nigdy nie byłem, ale... od forum.scrypty.com i forum.webhelp.pl rozpoczęła się moja przygoda z aktywnym udzielaniem się na forach, w czasach gdy jeszcze nie wiedziałem o forum.php.pl (z 1,5 roku temu?)
A że scrypty.com prowadzi/prowadział? koleś z mojego miasteczka, to tym bardziej czułęm się zmotywowany, by było mnie tam całkiem sporo... winksmiley.jpg
scanner
Cytat
[xml:1:e10654a260](..)[/xml:1:e10654a260]
Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi smile.gif
Sh4dow
Z tego co wiem chyba wszystkie edytory WYSIWYG działają tylko pod IE, czy istnieje taki edytor ktory bedzie obslugiwany poprzez mozille ?
Jak na razie robiłem rozpoznanie przegladarki, jesli jest IE to odpalałem edytor, jesli inna to wywoływałem prosty edytor, podobny do tego co jest tutaj przy pisaniu posta na forum. Teraz jest ptanie zy cos sie w tym kierunku zmienilo czy nadal tylko IE obsluguje te edytory ?
patrycjusz
@Shadow,
mozilla obsługuje i to z powodzeniem wersję 3.0 htmlarea 8) , heheh albo na odwrót htmlarea obsługuje mozille
tongue.gif
Annael
Wyjdę może na totalnego lamera ale muszę zadać to pytanie...

Jak to jest z tą licencją BSD (na której jest udostępniany HTMLArea) questionmark.gif

Otóż chcę powprowadzać parę zmian w nim (a w zasadzie to dużo) i użyc w soim systemie...czy muszę dać jakiś copyright czy coś takiego questionmark.gif

proszę o informacje...

z góry dziękuję i pozdrawiam...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.