Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] IE kolejność wyświetlania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bmL
Witam, mam mały problem z IE mianowicie:

W przeglądarkach wszystko jest ok input pokazuje się pod menu ale IE jak zwykle coś za przeproszeniem odwala. Próbowałem wysunąć menu na wierz przez style="z-index: 3" itp. albo input do tyłu przez style="z-index: -3" itp. ale to nic nie daje. Wie ktoś może jak temu zaradzić. Oczywiście chcę aby input nie wysuwał się przed menu tylko był z tyłu. Menu jest rozwijane i ma nadane "position: absolute".
hiszpanespaniol
o tym menu już tu chyba kiedyś pisałeś :)czy dobrze pamiętam? htmldog i suckerfish? jesli tak, to może tam "u nich" coś na ten temat piszą.

zanim tam poszukasz, to popróbuj jeszcze z tym z-index, ale oprócz wpisania z-index, MUSISZ dodać, że position: relative (lub absolute)
piotrooo89
moim zdaniem używasz dla tego selecta pozycjonowania absolutnego i to Ci wszystko kićka. pokaż kod odpowiedzialny za tą operacje.
bmL
Dodanie z-index i position absolute/relativte nie pomogło.
Niby znalazłem w komentarzach rozwiązanie ale nie chce ono mi zbyt działać. Właściwie to działa ale trochę się u mnie nie sprawdza , polega na tym że część selecta która wystaje przed menu zostaje zasłonięta przez iframe, . Właściwie może by się to sprawdziło ale całe menu się coś psuje mam dziwne biało szare kwadraty blink.gif . Postanowiłem zrobić najprościej jak się da, nie wygląda to nieestetycznie więc po co przepłacać smile.gif
  1. [...] document.getElementById('news_category_select').style.visibility = 'hidden'; [...] document.getElementById('news_category_select').style.visibility = 'visible'; [...]

Edit: @piotroo select nie jest pozycjonowany absolutnie i efekt jest taki sam nie tylko ja mam taki problem czego można się doczytać tutaj w komentarzach:
http://www.htmldog.com/ptg/archives/000050.php

EDIT: niby znalazłem gotowe rozwiązanie ale u mnie coś nie śmiga i gryzie się ze stylami pewnie będę musiał dłużej posiedzieć i poszukać co jest nie tak a nie mam cierpliwości więc obstaje przy visiblity = 'hidden'
http://tanny.ica.com/ICA/TKO/test.nsf/suck...examplefix3.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.