Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zczytywanie kodow kreskowych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Radarek
Czy ktos z forumowiczow zajmowal sie moze kodami kreskowymi? Chodzi mi o napisanie programu, ktory zczytywalby takie kody, a dokladniej odbieral zczytany kod z urzadzenia zczytujacego. Czy jest to trudne do napisania? (wiadomo ze nie w php:) c# i pokrewne jezyki). Moze zna ktos gotowe bilbioteki? Zrobilem krotkie rozeznanie odnosnie samych kodow i narazie wiem, ze jest mnostwo ich rodzajow smile.gif. Bylbym wdzieczny za kazda (p)ododpowiedz.
mike
Cytat(Radarek @ 2006-03-16 20:58:54)
Czy ktos z forumowiczow zajmowal sie moze kodami kreskowymi?

Na takie pytania samemu mozna sobie odpowiedziec, klikajac na ype=topics&highlite=kreskowy' target='_blank
scanner
Standardowe czytniki kodów kreskowych podłączane są do klawiatury i wysyłają do komputera takie same sygnały, jakie wysyła klawiatura.
Napisałem (z pomoca forumowiczów) na potrzeby pewnego projektu proste funkcje w JS do odczytywana stanu klawiatury w aktywnym oknie - niestety chwilowo serwer na którym aplikacja pracuje jest niedostepny, więc do soboty nie będę w stanie pokazać Tobie tychże kodów.
Radarek
@scanner bylbym bardzo wdzieczny jesli udostepnisz ten kod (jak serwer zacznie dzialac) smile.gif.
@mike_mech pomyslalem, ze jest to zbyt nietypowe temat na forum o php, jednak sie pomylilem smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.