Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Castorama - budowlany ignorant
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
Niechcący trafiło mi sie na stronę Castroamy z "poradami" - takich bzdur to dawno nie czytałem Tutaj link:
http://www.castorama.pl/tekstnr.79.html
Rozbawił mnie ten tekst:
castorama napisał:
Beton zbrojony
Aby podnieść wytrzymałość betonu, należy go uzbroić. Zbrojenie zapobiega pękaniu cementu, który z natury jest sztywny, poprzez zastosowanie sprżęystych żelaznych prętów. Istnieją dwa typy zbrojenia: Pręty stalowe okrągłe, gładkie lub żebrowane Średnica ich wynosi 6-32 mm. Beton łączy się lepiej z prętami żebrowanymi. Pręty te stosowane są głównie przy stawianiu słupów, nadproży, fundamentów etc. Wykonanie Aby beton lepiej związał, pręty powinny mieć zagięte końce. Forma i rozkład szkieletu powinna odpowiadać planowanej wytrzyma-łości, w żadnym wypadku nie może być umieszczony dalej niż 20-30 cm od brzegu

Cytat
Aby podnieść wytrzymałość betonu, należy go uzbroić

Najlepiej w maczetę albo lepiej kałacha

Cytat
Zbrojenie zapobiega pękaniu cementu

Pewnie zapobiega pekaniui jeszcze w workach

Cytat
cementu, który z natury jest sztywny

Chyba jak zamarznie

Cytat
zastosowanie sprżęystych żelaznych prętów

Prosto z epoki żelaza....

Cytat
Istnieją dwa typy zbrojenia: Pręty stalowe okrągłe, gładkie lub żebrowane 

Cholera przed chwilą były żelazne

Cytat
Beton łączy się lepiej z prętami żebrowanymi

O ile stosuje kierunkowy i zna numer abonenta

Cytat
Pręty te stosowane są głównie przy stawianiu słupów, nadproży, fundamentów etc

Ojej a belki,płyty,ściany,powłoki to margines

Cytat
Aby beton lepiej związał, pręty powinny mieć zagięte końce

Wow - moze lepij wrzucic snopowązałki trochę - zwiąże lepiej?

Cytat
Forma i rozkład szkieletu powinna odpowiadać planowanej wytrzyma-łości, w żadnym wypadku nie może być umieszczony dalej niż 20-30 cm od brzegu 

Cholera można budowac tylko przy rzekach?
Niezła stayra ale w tej chwili to nie mam siły dalej czytać
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mike
~invx No i co z tego wszystkiego? Jakie to ma znaczenie?
Czy my jesteśmy kącik zwierzeń?

Wlepiam Ci ostrzeżenie i blokadę możliwości postowania na tydzień.
Ty jesteś jakiś niereformowalny.

Nie potrafisz wytrzymać tygodnia bez debilnego posta?

To jest forum dotyczące informatyki.
Zajrzyj do tematu o zasadach pisania na Hydeparku.
Ogarnij to i zapamiętaj.
crash
Korzystając z okazji, że to Hydepark i nikt mnie nie oskarży o nabijanie postów...

invx: czy Ty cokolwiek wiesz o technologiach tworzenia struktur betonowych? Nabijasz się z tego artykułu jakby pojęcie zbrojonego betonu było dla Ciebie całkowicie obce. Czy Ty cokolwiek wiesz o świecie poza tym jak włączyć komputer?
DeyV
A ja uważam, że nie powinno się wcale zabijać takich ludzi jak invx. Czsem się przydają.

W końcu tak głupiego posta na hydepark nie czytałem już chyba od roku.

Słuchajcie - on mnie nawet rozbawił...
mike
Oki, otwieram.

A niech będzie smile.gif
Ale pomimo tego nadal uważam że ten post "niekoniecznie" powinien sie tu znaleść.
aleksander
Cytat(invx @ 2006-01-10 20:46:45)
Niezła stayra ale w tej chwili to nie mam siły dalej czytać 
laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

cytuje bo to bedzie najbardziej pasowało:D
invx
spokojnie tongue.gif , mnie nie poje***, w tej "poradzie" sa na prawde powazne exclamation.gif bledy rzeczowe (i nie tylko), ja osobiscie mam prawie 3 tys. postow na murator.pl i tytul "najlepszego doradcy" i wiem co mowie tongue.gif

mi nie chdzilo tutaj akuratnie o beton ... ale o o jaki kit wciska sie ludzia, ten it jest jakas tam forma marketingu, reklamy sieci Castorama, a to juz poprostu zenada ...
ActivePlayer
smieszy Cie to... wklej na humorze... zreszta, szkoda slow.
DeyV
ja również przed chwila otrzymałęm prośbę o otwarcie tego tematu.
Odpisalem tak:

Cytat
Niestety - w pełni zgadzam sie z decyzją moderatora.

Sama nazwa php.pl wskazuje o czm chcemy by u nas pisano.
Nie wiem czemu, ale nie ma to żadnego związku z betonem...

Następnym razem, zanim coś napiszesz, sprawdź, czy jesteś na forum murator, czy na u nas...

I proponuję, by wszyscy zapamiętali tą maksymę...
SongoQ
Po calym dniu praca wchodzac na forum i czytajac posty invx mozna niezle sie rozerwac. Wiec nie ma sesnu blokowac dostepu do postawania. Oczywiscie post ten byl nie na miejscu tongue.gif
NuLL
@invx - a co w tym co napisali jest zle ?
sztosz
To co napisali to żeczywiście farsa i rzeczowa i stylowa. Cement to jest ten szary "piasek", a Beton to to twarde z czego są zrobione osiedla winksmiley.jpg

Poza tym słowa i zwroty "sprżęystych", "Wykonanie Aby beton lepiej związał, pręty powinny mieć zagięte końce. Forma i rozkład szkieletu powinna odpowiadać planowanej wytrzyma-łości, w żadnym wypadku nie może być umieszczony dalej niż 20-30 cm od brzegu" (miał być fragment, ale nie wyszło winksmiley.jpg ) też o czymś swiadcza. To przecież nie jest mój post na forum tylko artykuł na stronie poważnej firmy.

Potrafię zrozumieć doskonale że to niezła satyra której invx nie ma sił dalej czytać. A to że nie pasuje nijak do tego forum to zupełnie inna sprawa, ale co tu pasuje?
______
PS. O Ironio, czy dojrzaną się staniesz? winksmiley.jpg
hwao
Cytat(sztosz @ 2006-01-11 01:15:22)
To co napisali to żeczywiście farsa i rzeczowa i stylowa.

:?:
Rzeczywiście
Rkingsmiley.png

---
hwao masz u mnie za ten post browca
chyba domyslasz sie dlaczego?biggrin.gif
alek
invx
sztosz widze ze nareszcie ktos na poziomie sie znalazl smile.gif
mike
Cytat(invx @ 2006-01-11 14:41:18)
sztosz widze ze nareszcie ktos na poziomie sie znalazl smile.gif

Ta sobie myślę i sztosz chyba Ci chciał zrobić przyjemność i to powiedział, bo nie możliwe żeby ktoś jeszcze był na takim poziomie jak ty.

Zamykam tą farsę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.