Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czarna lista-propozycja
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
trucksweb
nie wiem czy to dobre miejsce, ale chcialbym poznac opinie innych uzytkownikow.
otoz chcialbym prosic grono moderatorow,developerow itp o utworzenie dzialu na tym forum pt. "Czarna lista" a w niej czarna lista zleceniodawcow, wykonawcow, firm itp.
Chodzi oto, zeby uniknac wykonywania kilkakrotnie tej samej pracy przez wielu wykonawcow, lub informowanie o zleceniodawcach, ktorzy unikaja platnosci, przeciagaja terminy itp.
Sam zostalem juz kilkakrotnie ukarany i wyslany z kwitkiem przez zleceniodawce(male sumy, ale chodzi o cos wiecej) !
Sadze, ze byloby to dobre rozwiazanie, chyba ze w necie sa podobne strony tongue.gif to prosze usunac ten post ohmy.gif
dr_bonzo
CHyba gdzies juz byl taki topic. Poszukaj.
hwao
Był był, na jakiej podstawie mamy dociekac iz zostales oszukany my nie sad..
trucksweb
nie oto chodzi ohmy.gif
nikt nie mowi zeby dociekac czy ktos zostal oszukany-raczej ostrzgac przed "lewymi" zleceniodawcami exclamation.gif mad.gif
nospor
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36979&hl=nieuczciwi

edit: juz go nie ma smile.gif
fiszol
Cytat(trucksweb @ 2005-11-23 10:44:25)
nie oto chodzi ohmy.gif
nikt nie mowi zeby dociekac czy ktos zostal oszukany-raczej ostrzgac przed "lewymi" zleceniodawcami exclamation.gif mad.gif

Z tym że ktoś przez zwykłą żlośliwość może napisać "oszukał mnie ten i ten", co w tedy? Równie dobrze ktoś pomówiony o oszustwo może twierdzić że było inaczej, a takie coś już wymusiłoby dociekanie prawdy...
trucksweb
ale to tylko jeden temat, co link ktos podal.
mnie sie wydaje, ze to dobry pomysl, a watpie by ktos robil to celowo dry.gif
NuLL
Takiej listy NIE bedzie jakoze kazdy moze sobie dopisac kogokolwiek - nawet konkurencje albo dla żartu uczciwego zleceniodawce.

Zadna argumentacja mnie nie przekona - chyba ze ktos podesle mi papiery typu niespelniona umowa wraz z dowodami na to iz termin nie zostal dotrzymany itp.

HydePark -> Opinie
trucksweb
co sie stanie w takim razie gdy napisze na forum, ze taki i taki zleceniodawca leci sobie w kulki od 2 miesiecy i zalega z zaplata??- a jest to np. osoba ktora czesto oglasza aukcje na zlecenia.przez.net questionmark.gif
shpyo
Masz podpisaną z nim umowę?
Czy robisz na czarno?
Jeśli to drugie... to jesteś na przegranej pozycji :/ (niby jest zapis w kodeksie że słowo pisane jest równoważne z umową)

Może skontaktuj się z jakimś znajomym prawnikiem i napiszcie razem takie pisemko upominające się o zapłatę (pisany bardzo surowym językiem prawniczym!) - SUKCES gwarantowany!
Jeżeli interesuje Ci przykład takiego listu... wal na PRIV (miałem podobną sytuację - nie chodzi o pracę, lecz o rzekome zniesławienie firmy w internecie tongue.gif)
NuLL
Ja wtedy ten temat usune chyba ze dostarczysz mi dowody.
seaquest
Nie ma co się rozwodzić nad tematem. Taka lista na Forum php.pl nie powinna powstać. My nie jesteśmy organem ścigania, czy też firmą windykatorską. Forum ma służyć rozwijaniu wiedzy o php, a nie ściąganiu długów.
mike
Zgadzam sie z kolegami adminami winksmiley.jpg
Taka lista na pewno godziłaby w prawa o danych osobowych takich osób/firm (pomijając powyższe argumenty)

Mało tego ze się zgadzam, uważam że temat jest do zamknięcia i nimnijszym zamykam go.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.