Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Matura - matematyka rozszerzona
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
konole
Wróciłem styrany po tych 2 maturach z rzędu dzisiaj. I mam mieszane uczucia, co do rozszerzonej. Na pewno wyższy poziom niż na poprzednich (w końcu?).

Jak szacujecie Wasze wyniki? Dla mnie, około 80-90%, chociaż nigdy nie można być pewnym.

Pozdrawiam.
rzymek01
szczerze? chyba najłatwiejsza ze wszystkich, wszystkie zadania proste lub w miarę proste, przewidywalne.
Zero zróznicowania, i teraz ktoś popełni błąd rachunkowy to odpada, chociaż obczaja to i owo.
Wg mnie powinny być zdecydowanie trudniejsze, nie mówię, że wszystkie, ale chociaz ze 2, bo jak wszyscy będą mieli >90% to co daje taka matura pod względem wyłapania uczniów dobrych? nic.

PS. liczę na wysoki wynik haha.gif
MateuszS
Duzo trudniejsza niz w poprzednich latach nie ma watpliwosci 80%+ powinno byc mimo wszystko. W koncu caly ostatni tydzien sie uczylem ;]
outsider
60%+ biggrin.gif nie powiem kiedy za naukę/powtarzanie się wziąłem... ale za to z podstawy full smile.gif
MateuszS
Jak myslicie duzo obniza po niej progi na uczelniach gdzie matematyka liczy sie najbardziej?
konole
Cytat(MateuszS @ 6.05.2011, 18:39:54 ) *
Jak myslicie duzo obniza po niej progi na uczelniach gdzie matematyka liczy sie najbardziej?

Myślę, że mogą trochę spaść, bo rok temu były bardzo zaporowe. A jak Wam poszedł dzisiaj angielski? Muszę przyznać, że lajtowy był.
MateuszS
Podstawa tak. Czytanie z rozszerzonej tez. Reszta niekoniecznie
marekge
Co do progów to na uczelniach w rekrutacji 2011/2012 będą prawdopodobnie bardzo wygórowane ponieważ wszystkie portale rozpuszczają plotki że to ostatni rok gdy student może za darmo wziąć drugi kierunek ... i większość chce z tego skorzystać ... ;-)

Odnośnie matury roz ... poziom podstawowej w 2007 był wyższy ... ;-)
MateuszS
W 2007 była chyba stara matura z większej ilości materiału. Tak mi się zdaje.

Jeżeli progi będą tak wygórowane to niektóre kierunki jak choćby robotyka na agh czy infa też tam (na ktora sie wybieram) będą świecić pustkami, co potem przełoży się na obniżenie poziomu w nastepnych latach
marekge
Cytat(MateuszS @ 7.05.2011, 17:16:20 ) *
W 2007 była chyba stara matura z większej ilości materiału. Tak mi się zdaje.

Jeżeli progi będą tak wygórowane to niektóre kierunki jak choćby robotyka na agh czy infa też tam (na ktora sie wybieram) będą świecić pustkami, co potem przełoży się na obniżenie poziomu w nastepnych latach

Uczelnia zyska na renomie, wyszkoli pod swoją marką najlepszych co w kolejnych latach przełoży się na wzrost liczby kandydatów :-)
MateuszS
obys nie mial racji ;]
marekge
Cytat(marekge @ 7.05.2011, 17:21:41 ) *
Uczelnia zyska na renomie, wyszkoli pod swoją marką najlepszych co w kolejnych latach przełoży się na wzrost liczby kandydatów :-)

Bardzo chciałbym mieć rację bo na polskich uczelniach poziom studentów z "nijakiego" wzrósł by do "słabego"... nie mówiąc już o przełożeniu na inne ciekawe aspekty "życia uczelnianego" ...
Diwi
Cytat

Chodzi Ci o EAIiE? Bo jeśli tak to na pewno kierunki nie będą świecić pustkami, weź pod uwagę że progi są wysokie (mówię o AiR, I oraz IS) od paru lat i nie widać żeby studentów brakowało.
MateuszS
No tak ale jezeli podniosa prog, matury wypadna na pewno gorzej niz w tamtym roku z matmy to na pewno bedzie mniej kandydatow. Nie o tyle mniej zeby zostaly puste miejsca ale na pewno bedzie to roznica zauwazalna. Ja licze jednak ze nie beda kombinowac i albo pozostawia prog podobny jak w zeszlym roku lub nawet obniza.
konole
Próg nie jest podnoszony przez uczelnie. On jest tworzony przez kandydatów, a mianowicie przez ostatniego z tych, którzy się dostali do konkretnego wydziału.

Brak słów, co do tegorocznej matury. ^^
MateuszS
Ludzie, jutro wyniki! Ja po tym miesiącu jednak jestem świadomy tego że nie będę miał tyle pkt co zakładałem jeszcze na początku czerwca sad.gif Większy stres niż przed maturą co?
erix
Cytat
Ludzie, jutro wyniki!

Chciałeś chyba powiedzieć "DoS na serwery CKE". tongue.gif
rzymek01
Stres? Szczerze Ci powiem, że mam gdzieś ile dostałem % oraz czy zdałem Lkingsmiley.png

Mam ciekawsze rzeczy do roboty ;-)
MateuszS
@erix, nieee!! Jakoś się przebiję
@rzymek01, skoro obojętne Ci to czy zdałeś, już pomijając jak, to .... Ale ok, każdy ma swoje podejście.
lessi
Z matmy rozszerzonej liczę 85%. W 2 zadaniach mi trochę inny wynik wyszedł. Jak zdam to raczej się dostanę na studia.
MateuszS
Nie da się dostać 85% ;] Więc albo 84 albo 86. Ja liczę na 80, zależy jak będą punktować. Widzę strona OKE już okupowana (Kraków) na innych pewnie też.
rzymek01
i jak wyniki?

Z polaka miałem 61%, czyli wyrobiłem 200% normy chcianych 30% smile.gif
Tylko polaka się obawiałem, matma 100%, infa 86%, fiza 77%, także nie jest źle wink.gif

MateuszS
No mi się też z pl udało biggrin.gif

polski podst 48%
fiza rozsz 48% (eh..)
mat podst 98%
mat rozsz 82%
ang podst 95%
ang rozsz 71%

od razu piszcie na co idziecie
ADeM
~Rzymek01: jeśli można, to mogę wiedzieć jaki poziom przedmiotów? :]
rzymek01
no chyba nie podstawa haha.gif
rozszerzenia same smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.