Znam dobrze PHP 5 (strukturalnie) oraz MySQL 5.
HTML i CSS na poziomie średnim.
Mam niewielkie doświadczenie w używaniu AJAX.
Pascal, Object-Pascal (Delphi - WinAPI) - znam dość dobrze, mogę pokazać kilka moich zaczętych programów + jeden poważny program - skończony, znam nieco C oraz C++ - również w tych językach używałem WinAPI.
Jeśli chodzi o OOP - mam niewielkie doświadczenie pisząc w WinAPI, w PHP nie próbowałem jeszcze. Mam też niewielkie doświadczenie w używaniu Linuksa - na początku Mandriva, potem Ubuntu. Miałem styczność także z językami Perl oraz Lua - pisałem skrypty do dwóch gier.
Co prawda było to ok. 2 lata temu, ale nie boję się tych systemów

Moje cechy:
- programowanie to moja pasja.
- nigdy się nie poddaję - jeśli mam z czegoś zrezygnować to prędzej znajdę alternatywny sposób
- nie boję się żadnego języka programowania, kiedyś nawet dla zabawy napisałem mini-jądro systemu (tryb rzeczywisty) przy użyciu Asemblera

- szybko uczę się każdego języka programowania
- staram się wszystko dopracować do perfekcji
- jestem gotów podjąć się każdego wyzwania - jeśli dostanę rozsądną ilość czasu
- najbardziej zawsze stawiam na wydajność
- nigdy z góry nie zakładam, że czegoś nie da się zrobić
- nie boję się i nie mam problemów z czytaniem wszelkiego rodzaju dokumentacji technicznej w j. ang.
- piszę kod bardzo czytelnie, używam wcięć itd. - dla niektórych może to śmieszne, ale jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by pisał kod jak należy...
- jestem osobą skromną, życzliwą, bezkonfliktową, potrafię pójść na kompromis
- nie pracowałem nigdy jako programista
Jak dotąd prawie ukończyłem pewien serwis ogłoszeniowy (porzuciłem projekt z przyczyn nie-technicznych i nie-finansowych) - adres podam zainteresowanym.
Niedawno też ukończyłem serwis, który ma się stać bazą sprawdzonych informacji:
http://infoscena.pl/
Napisany od zera przeze mnie w około miesiąc i jeden tydzień, przy użyciu HTML 4.01 Strict, CSS, PHP 5, MySQL 5, odrobina JavaScript. Używa również GeSHi oraz HTML Purifiera. Nie jest idealny, ale proszę pamiętać, że to mój pierwszy projekt, który "ujrzał światło dzienne" w dodatku wszystko pisałem sam. Serwis z biegiem czasu rozbuduję, zmienię design, poprawię błędy. Na razie jest pusty, ale będę dodawał codziennie nowe publikacje.
Portfolio nie posiadam - bo nie mam za sobą wielu projektów, które mógłbym w takim portfolio umieścić.
Chętnie zacząłbym pracę zdalną. Jako, że moje umiejętności nie są wysokie - nie oczekuję wielkiego wynagrodzenia. Bardziej zależy mi na tym by móc poszerzyć swoje umiejętności. Chętnie podjąłbym pracę w jakiejś firmie, dzięki której mógłbym rozwinąć skrzydła. Najbardziej interesuje mnie praca w PHP i MySQL, gdyż nie posiadam talentu graficznego - jestem stworzony raczej do pisania kodu

Chciałbym również dowiedzieć się od pracodawców - jakie cechy i umiejętności programisty cenicie najbardziej? Jakie technologie musi znać potencjalny kandydat by mieć jakąkolwiek szansę na otrzymanie pracy? Zauważyłem, że biegła znajomość OOP to podstawa - czy jestem więc zdyskwalifikowany na starcie?
Przypuszczam, że wielu mnie pewnie "pojedzie", mimo to proszę o powstrzymanie się i o szczerą krytykę - bez chamstwa. W zasadzie nie spodziewam się żadnej oferty, bardziej chodzi mi o opinie i porady