Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Dyskusja] Forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Fifi209
Witam!
To co ostatnimi czasy dzieje się na forum to jest tragedia.

Pełno wątków powstaje na tematy bardzo ale to bardzo podstawowe np. :
Cytat

Przecież to jest aż śmieszne, wszystko można znaleźć w google czy w manualu przy odrobinie chęci.

Już nie wspomnę o błędach, na które wskazuje parser...
To naprawdę jest fala chyba nie do opanowania...

Jeżeli filtracja po stronie serwera nie zostanie wprowadzona to będziemy walczyli dalej z tą szarańczą.
Czemu po stronie serwera? Bo znajdzie się kilku takich co javascript potrafią wyłączyć...

Co Wy o tym sądzicie?

I proponuję zmienić podejście moderatorów - niech zamykają tematy, gdzie problem został rozwiązany, gdzie tłumaczymy 100x o jednej rzeczy, gdzie problem wystąpił x razy (tzn. powtarza się).

Pozdrawiam.
Spawnm
Jeśli widzisz że temat bez sensu bo pytanie parse error w echo to raportuj.
Co do zamykania wszystkiego co wygląda na proste to pamiętaj że to jest oczywiste dla ciebie czy dla mnie.
Wyznacz linię tematów które są ok a które powinny być zamknięte.
Parsery zamykamy , ale z resztą już tak łatwo nie pójdzie bo trudno obiektywnie ocenić czy ktoś leń czy uczeń.

Tak więc widzisz że ktoś się leni bo pyta o echo , raportuj.
A my podejmiemy stosowne działania.
erix
Cytat
Przecież to jest aż śmieszne, wszystko można znaleźć w google czy w manualu przy odrobinie chęci.

Już nie wspomnę o błędach, na które wskazuje parser...
To naprawdę jest fala chyba nie do opanowania...

Jak pisałem w poprzednim wątku - znajdzie się zawsze jakiś debil, co walnie od razu gotowca, aby tylko pomógł dostał.

Cytat
Jeżeli filtracja po stronie serwera nie zostanie wprowadzona to będziemy walczyli dalej z tą szarańczą.

Ale ci prawdopodobnie nie wyłączają. Sęk w tym, aby dobrać odpowiednie reguły sprawdzania...

Cytat
I proponuję zmienić podejście moderatorów - niech zamykają tematy, gdzie problem został rozwiązany, gdzie tłumaczymy 100x o jednej rzeczy, gdzie problem wystąpił x razy (tzn. powtarza się).

Od lat jest tu tak, że nie zamykamy, aby jakaś inna owieczka mogła o coś zapytać co do tematu, co jest dla niej niezrozumiałe.

edit@~Spawnm - o właśnie, raportowanie, to podstawa - moderatorzy, to nie nolife'y, które przeglądają wszystkie działy od deski do deski za każdym razem. Osobiście po weekendach nie przeglądam Przedszkola, więc wymagając od nas, wymagajcie najpierw od siebie.
Fifi209
Ja osobiście raportuje, z resztą widzicie chyba kto i co raportuje.

Co do raportów, powinien być jakoś oznaczony (przynajmniej dla raportującego) temat gdzie raportował. Bo czasami neta zamula i może się zdarzyć, że 2 raporty polecą, ale też nie pamięta się wszystkich raportów.

Mi bardzo przeszkadza brak w oznaczeniu.
erix
Cytat
Ja osobiście raportuje, z resztą widzicie chyba kto i co raportuje.

Ty tak, ale jest pewnie kilkanaście innych użytkowników, którzy przeglądają temat, odpowiadają w nim, a raportuj już nie klikną...

Cytat
Co do raportów, powinien być jakoś oznaczony (przynajmniej dla raportującego) temat gdzie raportował. Bo czasami neta zamula i może się zdarzyć, że 2 raporty polecą, ale też nie pamięta się wszystkich raportów.

W sumie, to moderatorzy mają już coś takiego (widoczne, który temat na liście jest zaraportowany), ale to jest akurat najmniejszy problem. ;]
Fifi209
Cytat(erix @ 17.08.2009, 20:06:19 ) *
Ty tak, ale jest pewnie kilkanaście innych użytkowników, którzy przeglądają temat, odpowiadają w nim, a raportuj już nie klikną...

Bo jak jest coś prostego to łatwo punkty złapać....
Cytat(erix @ 17.08.2009, 20:06:19 ) *
W sumie, to moderatorzy mają już coś takiego (widoczne, który temat na liście jest zaraportowany), ale to jest akurat najmniejszy problem. ;]

Sorki, nie jestem moderatorem więc ja nie widzę. Jednak uważam to za problem, bo pewnie zdarzyło mi się zaraportować temat 2 razy. Poza tym, jak wysyła się raport to przesyła do tematu bez informacji o tym, że raport został wysłany.

Powinniście to poprawić moim zdaniem.
kwiateusz
Jakby sie nie wysłał to by nie wróciło do tematu winksmiley.jpg

Hm moze zrobie że ikonka iż post był juz raportowany, bedzie widoczna dla wszystkich zalogowanych
Fifi209
Cytat(kwiateusz @ 17.08.2009, 20:20:40 ) *
Jakby sie nie wysłał to by nie wróciło do tematu winksmiley.jpg

Skąd to można wiedzieć. snitch.gif

Cytat(kwiateusz @ 17.08.2009, 20:20:40 ) *
Hm moze zrobie że ikonka iż post był juz raportowany, bedzie widoczna dla wszystkich zalogowanych

Lepiej, byłoby jakby każdy widział tylko te posty, które sam raportuje a najlepiej jakby widział i te i te tylko odpowiednio wyróżnione.
kwiateusz
Cytat(fifi209 @ 17.08.2009, 23:02:26 ) *
Skąd to można wiedzieć. snitch.gif

Bo naturalnym jest ze w razie bledu jest jakis komunikat winksmiley.jpg a skoro takiego nie ma znaczy jest ok

Cytat(fifi209 @ 17.08.2009, 23:02:26 ) *
Lepiej, byłoby jakby każdy widział tylko te posty, które sam raportuje a najlepiej jakby widział i te i te tylko odpowiednio wyróżnione.

a po co taki podział? wazne ze user wie ze jest raportowane i nie musi 2gi raz, a kto raportował to dla końcowego użytkownika informacja nieistotna
Fifi209
Cytat(kwiateusz @ 17.08.2009, 22:09:49 ) *
Bo naturalnym jest ze w razie bledu jest jakis komunikat winksmiley.jpg a skoro takiego nie ma znaczy jest ok

Nie zawsze...ale to nie temat na dyskusję.

Cytat(kwiateusz @ 17.08.2009, 22:09:49 ) *
a po co taki podział? wazne ze user wie ze jest raportowane i nie musi 2gi raz, a kto raportował to dla końcowego użytkownika informacja nieistotna

Przepraszam, człowiek się czasami zamyśli... winksmiley.jpg Masz stuprocentową rację.

Ew. dodać blokadę, aby można tylko raz raportować.

Pozdrawiam.
erix
Cytat
Ew. dodać blokadę, aby można tylko raz raportować.

A po co? Duplikatami się nie martw, to już nasz problem ;]

Co w sytuacji, gdy dany temat trzeba jednocześnie przenieść i zmoderować pod względem treści? Wtedy blokada uniemożliwiłaby zgłoszenie którejś ze spraw.
Fifi209
Kiedy można się spodziewać tego oznaczenia? smile.gif
erix
Jak się ~kwiateusz uwinie, a przede wszystkim znajdzie na to trochę czasu.
kwiateusz
normalnie nikt mi spoza ekipy życzeń nie złozyl to nie wiem czy tak szybko dostaniecie ta funkcje

a tak śmiechcem żartem troche zapracowany jestem i postaram sie to dodac asap
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.