Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Propozycja] Wyrażenia regularne
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Fifi209
Witam!

Jestem zarejestrowany na tym forum od pewnego czasu.
Udzielając się w działach przedszkole i php często spotykam się z problemami, które dotyczą tylko i włącznie wyrażeń regularnych, tak więc wychodzę z propozycją o stworzenie nowego subforum, które dotyczyłoby tylko zagadnień związanych z nimi.

Pozdrawiam.
ayeo
~fifi209, ano wiemy, że jesteś zarejestrowany. Trudno nie zauważyć biggrin.gif Sugestia moim skromnym zdaniem jak najbardziej słuszna i uzasadniona.

Pozdrawiam!
erix
W sumie podpadałoby to do gotowych rozwiązań, moim zdaniem...
zegarek84
wyrażenia w zasadzie tak samo się stosuje w różnych językach (są tylko drobne niuanse...) więc w sumie też jestem za...
hwao
Może by poziom się podniósł odnośnie wyrażeń, bo ostaniu mam wrażenie jak by ludzie nie radzili sobie z najprostszymi...

Moim zdaniem pomysł dobry, dodatkowo bym podpinał najpopularniejsze problemy, typu "email".
Wicepsik
W internecie ciężko znaleźć dobry artykuł który wszystko by wytłumaczył. Moim zdaniem dobry pomysł z oddzielnym poddziałem.
jmail
A może by tak powiedzieć o tym, że regex jest straaaasznie wolny i jego stosowanie jest zabójcze dla aplikacji z dużym obciążeniem?

// mógłby kolega rozwinąć?
// ayeo
erix
Cytat
Moim zdaniem pomysł dobry, dodatkowo bym podpinał najpopularniejsze problemy, typu "email".

Jest. ;] Trzeba tylko zebrać linki do tematów do kupy, a się do sprawdzacza dorzuci.

Cytat
A może by tak powiedzieć o tym, że regex jest straaaasznie wolny i jego stosowanie jest zabójcze dla aplikacji z dużym obciążeniem?

Ok, ale często jest niezastąpiony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.