Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ceny domen .pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adamma
Mam pytanie w NetArt, Home domena .pl kosztuje 122zł w masternet.pl 56zł czyli jest bardzo duża różnica co za tym idzie mam pytanie czy bezpiecznie jest kupić domenę za taką niską cenę jaką oferuje np: masternet.pl, netmark.pl
nrm
Hurt w nasku zaczyna się od bodajże 40 zł netto więc to NetArt Cię robi w ****.
erix
Za mniej jak 54 zł chyba nie kupisz (mam na myśli normalne ceny za przedłużenie).
l0ud
Na az.pl masz bodajże domenę (domeny?) .pl za darmo. Cała sztuczka polega na wysokich cenach za przedłużenie domeny po roku (ponad 100zł). Więc jeżeli zrobisz stronę która zdobędzie popularność, będziesz musiał dać firmie zarobić, aby nie stracić adresu po roku.
flashdev
Cytat(adamma @ 3.08.2009, 21:16:16 ) *
Mam pytanie w NetArt, Home domena .pl kosztuje 122zł w masternet.pl 56zł czyli jest bardzo duża różnica co za tym idzie mam pytanie czy bezpiecznie jest kupić domenę za taką niską cenę jaką oferuje np: masternet.pl, netmark.pl

Cena przedłuzenia .pl w nasku to 40zł
W drooped.pl mozesz przedłużać domeny za 50zł a przy hurtowych ilościach 47zł i mniej.
Nazwa i Home mogą sobie pozwolić na takie promocjie i takie ceny przełużeń bo stać ich na to (dużo reklam).
Bazują na ludzkiej niewiedzy.
adamma
Czy można bepiecznie mieć domenę w tak niskich cenach przedłużenia?
viking
Co to znaczy bezpiecznie? Kupujesz i masz. http://www.ovh.pl/produkty/cennik_domen.xml ma dość tanio (12, 55 za .pl)

ed. Przynajmniej wreszcie ceny domen pl zaczynają być na sensownym poziomie. Nic nie uzasadniało wcześniejszych (powyżej 100zł, gdzie za comy, nety itp płaciłeś 7-9$). Jak widać teraz ludzie nie mogą aż uwierzyć.
erix
Cytat
Co to znaczy bezpiecznie? Kupujesz i masz. http://www.ovh.pl/produkty/cennik_domen.xml ma dość tanio (12, 55 za .pl)

To jest tylko rejestracja, przedłużenie już 54. tongue.gif
viking
No tak. I to właśnie napisałem smile.gif
Cytat
(12, 55 za .pl)

Oczywiście za rok cena odnowienia może być już inna, bardziej aktualna.
dr_bonzo
Cytat
Cena przedłuzenia .pl w nasku to 40zł
W drooped.pl mozesz przedłużać domeny za 50zł a przy hurtowych ilościach 47zł i mniej.
Nazwa i Home mogą sobie pozwolić na takie promocjie i takie ceny przełużeń bo stać ich na to (dużo reklam).
Bazują na ludzkiej niewiedzy.

A za te 40zl moja domena bedzie podpieta pod DNSa, tak ze wystarczy wpisac IP pod ktory ma wskazywac i bedzie dzialac?
bogdan89
Cytat(dr_bonzo @ 5.08.2009, 16:33:23 ) *
A za te 40zl moja domena bedzie podpieta pod DNSa, tak ze wystarczy wpisac IP pod ktory ma wskazywac i bedzie dzialac?

po jakimś tygodniu może zaszkoczy... smile.gif
flashdev
Cytat(dr_bonzo @ 5.08.2009, 16:33:23 ) *

A czym się różni domena przedłużona za 40zł od domeny za 122zł?
Na chwilę obecną to 40zł możesz mieć pod warunkiem że zostaniesz partnerem nasku.
Tutaj znajdują się warunki: http://dns.pl/porozumienie/warunki_wstepne.html
dr_bonzo
Łoooo, tyle zachodu i inwestycji o te 82zl roznicy, no rzeczywiscie czuje sie dymany.
Albo musialbym ze 100 domen kupic.

Szczegolnie ze kolega pisal na 99% o jedenej domenie.
adamma
Domena kupiona i mogę już poprzez nią wchodzić, jezeli tak jest to nie ma sensu przepłacać 80zł tylko dlatego że kupiona w Netart czy Home.
bogdan89
chodzi o to, że NetArt czy Home.pl to uznane marki, które nie znikną z dnia na dzień z rynku... Wolę zapłacić więcej i być miło bezpiecznie obsłużony. Z "miło" różnie bywa... biggrin.gif

Równie dobrze możemy rozmawiać o produktach typu buty: po co kupić dobre buty Reebok, czy Nike, skoro na targu podobne są dużo tańsze.
Z każdym produktem tak jest, od napojów i ciastek, po maszynki do golenia.
Ciupaska
Domeny24.net, mam tam kilka domen i naprawdę polecam. Cena za rejestracje domeny teraz to jakies 4zł, przedłużenie nie całe 40zł. A najlepsze że jak korzystasz z promocji za 4zł, nie wiążesz się z nimi jak w Domeny.pl na 3 lata. Tylko po roku możesz zrezygnować. W nazwa.pl mają śmieszne ceny, 2, 3 razy więcej niż gdzie indziej. Nie wiem jak w Home.pl bo z tą firmą nie chce mieć nic wspólnego. rolleyes.gif
A co do "Miło" w home.pl to możesz pomarzyć, oni zwykłych klientów traktują jak śmieci.
kwiateusz
jak firma zniknie to i tak mozna sie bezpośrednio do nasku odwoływac, wiec domena nie ucierpi smile.gif
magictouch
Cytat(adamma @ 3.08.2009, 20:16:16 ) *

Witam,

z punktu widzenia Klienta/Firmy, najlepszą gwarancje bezpieczeństwa daje rejestracja bezpośrednio u źródła, a więc w NASK. Domena taka utrzymywana jest bezpośrednio u instytucji zarządzającej domenami w strefie *.pl, a nie jak to się ma w przypadku home.pl, nazwa.pl, az.pl - u partnerów.
Jeśli jesteś domainerem/domeniarzem, czyli rejestrujesz domeny z myślą o ich późniejszej monetaryzacji, polecam dropped.pl i ppd.pl.

Pozdrawiam
flashdev
Dla przewrażliwionych w kwestii bezpieczeństwa: http://dns.pl/vid.html
I tak jak wspomniał @kwiateusz dane abonenta domeny niezależnie gdzie zarejestruje domenę znajdują się (widoczne lub nie) w bazie danych NASK.
Więc nawet w przypadku zwinięcia interesu przez rejestratora domeny nie zostaną tak po prostu uwolnione.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.