Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Szukam] Programisty PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
deprimo
Witajcie!

Stworzyłem ostatnio skrypt, który loguje się na curl'em na rapidshare i pobiera wpisany przeze mnie link na mój serwer, jednakże zadanie programisty polegałoby na tym, aby przerobić ten skrypt tak, aby nie pobierał go na serwer tylko od razu na komputer użytkownika.

Jakieś 3 tygodnie temu zleciłem to jednej osobie i wszystko działało, jednakże nie wiem dlaczego na chwilę obecną nie funkcjonuje.

Zapraszam do kontaktu:
gadu-gadu: 9449538,
bądź PW.

Pozdrawiam serdecznie.
Fifi209
Jakie proponujesz wynagrodzenie?
deprimo
Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to myślę, iż obie strony byłyby zadowolone.
blooregard
Cytat

A jesteś zaje...stą brunetką, tak 175 cm., 90-60-90, między 18 a 25 lat?

Jesli tak, to ja jestem chętny.
sowiq
Cytat(deprimo @ 20.07.2009, 14:24:41 ) *
To nie forum dla polityków albo prawników, więc nie owijaj w bawełnę. Jeśli oferujesz porządne wynagrodzenie, to powinno Ci zależeć, żeby opublikować taką informację. Jeśli oferujesz słabe wynagrodzenie, to czy napiszesz na forum, czy na GG zainteresowanemu, to na jedno wyjdzie. Oszczędzisz tylko czas niektórym osobom.
deprimo
Cytat(blooregard @ 20.07.2009, 14:51:42 ) *
A jesteś zaje...stą brunetką, tak 175 cm., 90-60-90, między 18 a 25 lat?

Jesli tak, to ja jestem chętny.

Przezabawne. Odrobina weneracji, nie jestem programistą, prowadzę firmę i oferując jakiekolwiek usługi to ja jako potencjalny "sprzedawca" ustalam kwotę. Jeżeli ktoś rzeczywiście będzie zainteresowany podjęciem się tego zlecenia to napiszę na komunikator lub tudzież wyślę prywatną wiadomość i będzie potrafił wycenić czas pracy jaki będzie musiał poświęcić danemu zleceniu.

Pozdrawiam serdecznie.
blooregard
Cytat
Przezabawne. Odrobina weneracji, nie jestem programistą, prowadzę firmę i oferując jakiekolwiek usługi to ja jako potencjalny "sprzedawca" ustalam kwotę. Jeżeli ktoś rzeczywiście będzie zainteresowany podjęciem się tego zlecenia to napiszę na komunikator lub tudzież wyślę prywatną wiadomość i będzie potrafił wycenić czas pracy jaki będzie musiał poświęcić danemu zleceniu

Nie można było tak od razu?

To forum pełne jest podobnie sformułowanych ofert, w których napaleni pseudo-biznesmeni szukają frajera do roboty za darmo albo za grosze. Jaka oferta taka reakcja.
A co do stwierdzenia, że obie strony będą zadowolone: nie zawsze to, co jest zadowalające dla zleceniodawcy, jest równie zadowalające dla zleceniobiorcy.

Cytat
prowadzę firmę i oferując jakiekolwiek usługi to ja jako potencjalny "sprzedawca" ustalam kwotę.

A ja, jako potencjalny "nabywca" wybiorę oferty konkurencji, bo są lepsze/tańsze/zapewniają lepszą obsługę posprzedażną/mają lepszy stosunek ceny do jakości itd. itp.
To działa w obie strony:
Cytat
Jakieś 3 tygodnie temu zleciłem to jednej osobie i wszystko działało, jednakże nie wiem dlaczego na chwilę obecną nie funkcjonuje.

Może właśnie dlatego, że oferta była nie trafiona do właściwej grupy docelowej (czytaj: doświadczonego programisty, którego skrypt nie posypałby sie po 3 tygodniach, ale ceniącego siebie i swoją pracę na tyle, że niestety, nie obie strony byłyby zadowolone)

Nie rozumiem, w czym jest problem w podaniu konkretnych kwot.
kris2
@blooregard: widzisz że kolega nie jest techniczny i się go czepiasz. A potem wszyscy uważają że programiści to aspołeczne stado rozpuszczonych baletnic.
sowiq
Cytat(kris2 @ 20.07.2009, 16:41:30 ) *
widzisz że kolega nie jest techniczny i się go czepiasz
Techniczny, czy nie techniczny, jakby napisał: Potrzebuję takiego, a takiego skryptu. Mogę zaoferować max 500 zł. to od razu inaczej wyglądałaby rozmowa. A tak po raz kolejny czytamy słynne Będzie Pan zadowolony....

[edit]
~itsme wszedł, będą warny za komentowanie ogłoszenia :]
deprimo
Cytat(sowiq @ 20.07.2009, 16:45:36 ) *
Techniczny, czy nie techniczny, jakby napisał: Potrzebuję takiego, a takiego skryptu. Mogę zaoferować max 500 zł. to od razu inaczej wyglądałaby rozmowa. A tak po raz kolejny czytamy słynne Będzie Pan zadowolony....

[edit]
~itsme wszedł, będą warny za komentowanie ogłoszenia :]

Zgadzam się, jednakże tak jak pisałem dopiero "wgłębiam" się w takowy "świat". Jeżeli oferuje jakiś produkt "stały", konkurencyjny to oferuje cenę, podobnie jest gdy ktoś zleca mojej firmie przykładowo zabezpieczenie systemu to wtedy ja muszę ustalić kwotę za jaką podejmę się tegoż zlecenia.

Reasumując następnym razem będę wiedzieć, iż mam podać max. i min., chociaż wiem, iż mogę być w ten sposób żartobliwie "wyśmiany" i potraktowany z ironiczną brawurą, ponieważ zwykle na Świecie jeszcze w tym się nie orientuje.

Pozdrawiam.
blooregard
Cytat
Reasumując następnym razem będę wiedzieć, iż mam podać max. i min., chociaż wiem, iż mogę być w ten sposób żartobliwie "wyśmiany" i potraktowany z ironiczną brawurą, ponieważ zwykle na Świecie jeszcze w tym się nie orientuje.

I za takie podejście nalezy się Panu nie odrobina, ale całkowita weneracja.

Niniejszym przepraszam za brunetkę, choć nie kryję swojego rozczarowania sad.gif
zegarek84
Cytat(deprimo @ 20.07.2009, 14:05:32 ) *
Stworzyłem ostatnio skrypt, który loguje się na curl'em na rapidshare i pobiera wpisany przeze mnie link na mój serwer, jednakże zadanie programisty polegałoby na tym, aby przerobić ten skrypt tak, aby nie pobierał go na serwer tylko od razu na komputer użytkownika.

że tak w skrócie podsumuję nie samą ofertę a to jak to jest rozwiązane - żeby wpierw się zalogować to to i tak musi przejść przez curl'a lub inny skrypt logujący się i dopiero może zostać pobrane na komputer - no chyba, że rapidshare jest tak słabo zabezpieczony ;p - ale sorki za mój brak znajomości rapidshar'a - jakoś wolę inne serwisy a co do logowania to kilka botów pod niektóre gry pisałem to wiem jak to wygląda ;p - a i lepiej to oprzeć o jakiś DOM czy może o jakieś XPath niż na samych wyrażeniach regularnych ;p - jest to o wiele elastyczniejsze winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.