Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Adwords
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kazag
Witam,
moje pytanie jest następujące: czy reklamy AdWords wyświetlają się jedynie u osób, które zainstalowały sobie AdSense, czy również przy wynikach wyszukiwania (np. wpiszcie sobie w google "toruń" i jest po prawej cowtoruniu.pl), czy może należy to gdzieś sprecyzować w ustawieniach (ale takich nie znalazłem...). Z góry dzieki za odpowiedz winksmiley.jpg
AxZx
adsens jest dla osób/firm, które chcą zarabiać na reklamach umieszczając je na swoich stronach.
to co wyświetla się obok wyników wyszukiwania to są linki sponsorowane (adwords).
adwords to potężne narzędzie, zanim zaczniesz z nim przygodę najpierw dużo poczytaj. albo od razu zleć przeprowadzenie kampanii firmie zewnętrznej. czasem można stracić dużo kasy bez większych rezultatów.
kazag
@up
Dzięki za odpowiedź. Poleciłbyś może jakieś rzetelne strony o adwords?
sztosz
Pamiętajcie tylko że żadne AdWords się nie pojawią tym co mają zainstalowane np. Adblock* w Firefoxie.

---------
*Programistom niech będą dzięki za ten dodatek.
AxZx
Cytat(sztosz @ 18.05.2009, 10:21:21 ) *
Pamiętajcie tylko że żadne AdWords się nie pojawią tym co mają zainstalowane np. Adblock* w Firefoxie.

---------
*Programistom niech będą dzięki za ten dodatek.

dziwne, bo ja mam adblock i linki sponsorowane są normalnie wyświetlane obok wyników organicznych.

a jeżeli chodzi o polecanie czegoś to takim podstawowym ebookiem jest ebook-google-adwords_2.0 (319 stron:)
sztosz
Cytat(AxZx @ 18.05.2009, 10:27:15 ) *
dziwne, bo ja mam adblock i linki sponsorowane są normalnie wyświetlane obok wyników organicznych.

Może kwestia listy której używasz winksmiley.jpg Ja zwyczajnie nie lubię reklam i wyłączam wszystkie możliwe.
Adseo
Cytat(AxZx @ 17.05.2009, 22:30:16 ) *
adwords to potężne narzędzie, zanim zaczniesz z nim przygodę najpierw dużo poczytaj. albo od razu zleć przeprowadzenie kampanii firmie zewnętrznej. czasem można stracić dużo kasy bez większych rezultatów.

Witam,

z tym stwierdzeniem muszę się zgodzić. Każdy może uruchomić kampanię. Wystarczy założyć konto, wprowadzić odpowiednie treści reklam, ustalić budżet i aktywować kampanię. Jednak w przypadku gdy nie są znane zasady doboru stawek za słowa kluczowe, prawidłowej optymalizacji kampanii budżet, który miał wystarczyć na kilka tygodni może wyczerpać się po tygodniu.

W kwestii wtyczek blokujących wyświetlanie linków sponsorowanych w wyszukiwarce to niestety takowe istnieją. Na pewno jest to Adblock przy dodaniu odpowiednich filtrów oraz CustomizeGoogle. Dla zaawansowanych użytkowników Internetu być może wtyczki te są znane jednak przez potencjalnych użytkowników, do których chcemy skierować reklamę nie sadzę, żeby były stosowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.