Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wykonam] Potnę layout, zgodność ze standardami W3C, TANIO!
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
firex
Potnę layout, zależnie od złożoności layoutu cena będzie się wahać od 50zł(prosty layout) do 150zł(za skomplikowany layout, np. portal).

Znam:
  • CSS - Bardzo dobrze, znam również obejścia na IE
  • xHTML - Bardzo dobrze, nie używam zdeprecjonowanych znaczników, wszystko jest zgodne ze standardami oraz przyjazne dla wyszukiwarek.
  • JS - Stopień podstawowy, aczkolwiek wykonałem już swój własny "lightbox", od podstaw. DEMO przedstawię wkrótce.
  • Znam też inne języki, ale do cięcia layoutów się nie przydają (np. PHP czy VB)

Co jest dla mnie ważne?
    Przy tworzeniu (lub cięciu) jakiejkolwiek strony ważnych jest dla mnie kilka rzeczy:
  • Dostępność - staram się, aby każda wykonana przeze mnie strona wyświetlała się poprawnie w każdej przeglądarce, szczególnie w IE, Firefox, Opera. Z IE są zwykle problemy, ale potrafię je obejść.

Do każdego obrazka dodaję tekst alternatywny (alt), jest on potrzebny w 2 przypadkach:
    - Jeśli obrazek się nie wyświetli to wyświetli się jego opis;
    - Jeśli na stronę wejdzie osoba niewidoma (korzystająca z przeglądarki głosowej) lub osoba korzystająca z przeglądarki tekstowej nie zobaczy ona obrazka, ale będzie mogła się dowiedzieć (dzięki opisowi) co się na nim znajduje;

Ważne dla mnie jest również to, aby strona działała z włączonym JS w przeglądarce, jak i bez niego. Wszystkie podświetlenia linków w menu czy "dymki" wykonuję w CSS. JS służy tylko po to, by efektowniej to wyglądało, ale nie jest potrzebny.
  • Przejrzystość (kodu) - Zawsze oddzielam skrypty oraz style od treści. Skrypty i CSS umieszczam w oddzielnych plikach.
  • Standardy - Kod (zarówno HTML jak i CSS) jest zgodny ze standardami W3C, na życzenie umieszczam w wybranym miejscu ikonki wraz z linkami do walidacji

Portfolio: firex.art.pl

Oferty proszę kierować na PW lub GG: 1051365 lub e-mail firexcorp (małpka) gmail (kropeczka) com lub w tym temacie.
pmallek
Osoba nie kompetentna, pomijając fakt nie wywiązania się ze współpracy osobnik ten udostępnił w sieci plik .psd na podstawie którego stworzono theme do wordpressa ściągnięty w tysiącach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.