Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]odkodowanie IONCUBE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Przemcionet
Witam czy pomoże mi ktoś w odkodowaniu plików które kolega zakodował poprzez ioncube twierdzi że nie poradze sobie z odkodowaniem tych plików i jak narazie mam małe problemy może ktoś mi pomoże z tym fantem questionmark.gif
kwiateusz
i nie poradzisz, po to wymyslono ioncube i zend guard zeby kod byl nieczytelny dla smiertelnika
Przemcionet
no ale przecież odkodować to można i zapewne będzie to w formie takiej jak przed zakodowaniem
kwiateusz
jasno i wyraźnie napisalem, aby to odkodowac musialbys źródła ioncube dostac (ew. zdekompilowac) i kombinowac jak oni to kodują

po to wymyslili to zeby nikt nie ingerował w kod, mozna bylo okreslic czas dzialania skryptu etc
mike
Można. Jeśli to Ty kodowałeś.
Niestety, Twój kolega wygra zakłada bo nie jesteś w stanie tego zrobić.

Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że wiadomości szyfrowane przez Pentagon są do złamania, bo przeciez oni je jakoś odczytują tongue.gif
Przemcionet
to czyli nawet jak bym miał ioncube to nie zdekoduje tego??
kwiateusz
w czystej terori odpalajac skrypt, ioncube loader go dekoduje i trzyma przez chwile w pamieci, moglbys zrobic jej dump i szukać, ale to tylko taka teoria smile.gif

a majac zwykly ioncube nie dasz rady bo do szyfrowania zapewne jest uzywane haslo/klucz podany przed kodujacego co nie zmienia faktu ze nie koniecznie jest tam opcja odkodowania plikow nawet znajac hasło
Przemcionet
to jednym słowem lipa nie dostane sie do kodu źródłowego questionmark.gif
kwiateusz
jak Ci da niezakodowane to dostaniesz smile.gif
Przemcionet
no zapewne nie da sad.gif a jak bym postawił wirtualny serwer na kompie np krasnalek co czyta php i inne zainstaluje ioncube to przecież będą pliki odkodowane że wyswietli to jak strone internetową
mike
~Przemcionet to nie tak działa. Zrozum: nie da się tego zrobić.

Ile razy trzeba Ci powtarzać?
Przemcionet
koledzy zrobiłem tak mam na serwerze ta strone kumpla i w firefoxie dałem wyświetl źródło i na górze pliku mam : coś takiego

TABLE {COLOR: #000000; FONT-SIZE: 11px; FONT-FAMILY: tahoma, verdana, geneva, arial, Arial; FONT-WEIGHT: normal}
.tabela-normal {BORDER-COLLAPSE: collapse; BORDER: 0px;}
.komorka-normal {SPACING: 0; PADDING: 0; BORDER: 1px solid #215DC6}
.komorka-cechy-01 {SPACING: 0; PADDING: 0; BORDER-RIGHT: 0px #215DC6; BORDER-LEFT: 0px #215DC6; BORDER-TOP: 0px #215DC6; BORDER-BOTTOM: 1px #215DC6}
.komorka-cechy-02 {SPACING: 0; PADDING: 0; BORDER-LEFT: 0px #215DC6; BORDER-RIGHT: 0px #215DC6; BORDER-TOP: 0px #215DC6; BORDER-BOTTOM: 1px #215DC6}
.komorka-glowna {SPACING: 0; PADDING: 0; BORDER: 1px solid #215DC6}
.komorka-naglowek {SPACING: 0; PADDING: 0;BORDER-TOP: 1px solid #215DC6;BORDER-BOTTOM: 1px solid #215DC6;BORDER-LEFT: 1px solid #215DC6;BORDER-RIGHT: 1px solid #215DC6;}
.komorka-czesc-wlasciwa {SPACING: 0; PADDING: 0; BACKGROUND-COLOR: #FFFFFF; BORDER-TOP: 0px;BORDER-BOTTOM: 1px solid #215DC6;BORDER-LEFT: 1px solid #215DC6;BORDER-RIGHT: 1px solid #215DC6;}
.komorka-odstep {SPACING: 0; PADDING: 0; BORDER: 0px;HEIGHT: 13px;}
.komorka-menu-kategorii-naglowek {SPACING: 0; PADDING: 0;FONT-WEIGHT: bold;COLOR: #2A2A2A;BACKGROUND-COLOR: #EAEFFC;BORDER: 1px solid #215DC6;}
A.menu-kategorii:Visited {COLOR: #215DC6;TEXT-DECORATION: underline; FONT-WEIGHT: normal;}
A.menu-kategorii:Link {COLOR: #215DC6;TEXT-DECORATION: underline; FONT-WEIGHT: normal;}
A.menu-kategorii:Hover {COLOR: #F8BF24;TEXT-DECORATION: none; FONT-WEIGHT: normal;}
.komorka-menu-kategorii-margines {MARGIN-LEFT: 6;MARGIN-BOTTOM: 2;MARGIN-TOP: 2;}
.komorka-menu-kategorii-czesc-wlasciwa {SPACING: 0; PADDING: 0;COLOR: #000000;BACKGROUND-COLOR: #FFFFFF;BORDER-TOP: 0px;BORDER-BOTTOM: 1px solid #215DC6;BORDER-LEFT: 1px solid #215DC6;BORDER-RIGHT: 1px solid #215DC6;}
.komorka-menu-kategorii-odstep {SPACING: 0; PADDING: 0; BORDER: 0px;HEIGHT: 10px;}
.komorka-menu-towar-naglowek {SPACING: 0; PADDING: 0;FONT-WEIGHT: bold;COLOR: #2A2A2A;BACKGROUND-COLOR: #EAEFFC;BORDER: 1px solid #215DC6;}
A.menu-towar:Visited {COLOR: #215DC6;TEXT-DECORATION: underline; FONT-WEIGHT: normal;}
A.menu-towar:Link {COLOR: #215DC6;TEXT-DECORATION: underline; FONT-WEIGHT: normal;}

a na dole już normalny skrypt jaki sie otwiera poprzez pokaż źródło jest takie coś:

<!--
function flip(rid)
{
current=(document.getElementById(rid).style.display == 'none') ? 'block' : 'none';
document.getElementById(rid).style.display = current;
}

function wyswietl_formularze()
{
flip('na_firme');
flip('teleadr_firma');
}

function przesylka(numer)
{
if(numer != "empty")
{
self.location.href = "index.php?d=koszyk&action=zam&forma_przesylki=" + numer + "";
}
else
{
self.location.href = "index.php?d=koszyk&action=zam";
}
}

function platnosc(numer)
{
if(numer != "")
{
self.location.href = "index.php?d=koszyk&action=zam&forma_przesylki=0&platnosc_online=" + numer + "";
}
else
{
self.location.href = "index.php?d=koszyk&action=zam&forma_przesylki=0";
}
}
Shili
I co z tego, że coś takiego masz. Do źródła i tak się nie dobierzesz. Bo koduje się php, a nie output.
kwiateusz
jeśli kodował html w co szczerze watpie to sie udalo, jak kodował php to nic Ci html nie da
phpion
Moim zdaniem mu się udało. Niech idzie się pochwalić koledze, że złamał zabezpieczenie i niech zakończy ten durny temat (durny w sensie: jedni swoje, a on swoje). Gratulacje ~Przemcionet!

sciana.gif
b4x
Co wy gadać, IonCube, spokojnie da się zdekodować. smile.gif (mając odpowiednie narzędzia.)
lamcpp
b4x:
jakie narzędzia?
słyszałem że wersje poniżej 6.5 da się odkodować..
nospor

Temat zamykam bo nie zajmujemy się tu łamaniem zabezpieczeń.... o odgrzewaniu kotleta już nie wspomne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.