Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Laptop z Biedronki za 999 czy warto
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
oi.
Laptop z Biedronki za 999 czy warto go kupic,
ponizej link z konfiguracja
http://www.biedronka.pl/img/promocja/3Next...06.16/s13_b.gif
dr_bonzo
Zalezy czego potrzebujesz, byle sprzetu na ktorym ci bedzie gg, www i email dzialal, czy czegos mocniejszego.
No i marka lapka jest.. ekhm... mi nie znana, wiec nie wiadomo jak z jego jakoscia [ale raczej to nie IBM smile.gif]
oi.
W sumie do programowania i przeglądania www. Mały rozmiar 13,3 cala lepiej posłuży w terenie - do filmów się raczej nie nada.
Właśnie firma - doczytałeś się jaka to jest? Bo na tym obrazku nie widac za specjalnie.

Zwracam uwage na tego laptopa z powodu jego ceny 999zł, ale z drugiej strony na rynku sa dostępne ACERY w granicy 1200 - 1300 zł , więc się zastanawiam.
l0ud
Z tym, że Acer to też żadna marka winksmiley.jpg

Co do tego laptopa to ciężko powiedzieć... Z jednej strony parametry nie są takie złe i raczej by się sprawdził do tych zastosowań co wymieniłeś, z drugiej strony wygląda na dużą, brzydką cegłę z małym ekranem, która rozleci się po kilku miesiącach winksmiley.jpg
trucksweb
Cytat
Z tym, że Acer to też żadna marka winksmiley.jpg

a ja sie nie zgodze- uzywam laptopa Acera od roku i jestem baaardzo zadowolony zarowno pod wzgledem wygladu, trwalosci materialow jak i wydajnosci. Dalem za niego tylko 1600zl i moge robic na nim wszystko od worda po najnowsze gry (oczywiscie na malych detalach). Gwarancja i serwis tez jest dobry.

Wole Acery niz FS, ktorych platykowe elementy lamia sie po 2-3latach uzytkowania, a producent nie posiada zapasow czesci dry.gif

co do tego laptopa z biedronki- jaki sklep taki sprzet tongue.gif
Co z tego ze kupisz za 900zl jak bedziesz go musial serwisowac kilka razy w roku w roznych serwisach- bo biedronka nie zapewnia serwisu haha.gif

Zobacz oferte: http://strefakomputerow.pl

Jesli czegos nie ma- zadzwon lub napisz a sprowadza, nowki sztuki.
Cysiaczek
Mi też odradzali Acera, ale w końcu kupiłem i jakoś na razie nie narzekam - lepszy niż mój desktop, tylko słabo bateria trzyma - to jego jedyna wada snitch.gif
trucksweb
laugh.gif bateria w acerach trzyma do 3h, na poczatku trzyma do 1,5-2h. Trzeba ja tylko nauczyc- czyli 2,3razy rozladowac na maksa- nie tylko do uspienia laptopa a nastepnie normalnie naladowac. Cykl powtorzyc 1-2razy w tyg przez 3tyg i zobaczysz, ze czas trzymania bedzie sie wydluzal snitch.gif a jak nie mozesz reklamowac baterie
Cysiaczek
Spróbuję, ale nie wiem, czy to coś da, w opisie tak stoi, że max 2h ;/ Dzięki mimo to :*
kwiateusz
ja miałem praktyke w serwisie to nie wyobrażacie sobie ile acerów sie przewinęło przez moje ręce smile.gif (ludziom nie chciało sie korzystac z door2door)

co do biedrownkowego lapa, to nie ma wifi i jak dla mnie odpada, to podstawowa funkcjonalnosc w tych czasach i nie kosztuje jakichś kroci, ale gdyby dali taki ficzer to czemu nie z racji na mala matryce jest bardzo mobilny co daje jak dla mnie duzy +
oi.
Mam kilka rzeczy RTV z biedronki i nie narzekam ale nad laptopem bym sie musial zastanowic przed zakupem bo to nie jest sprzet za 111zl
Cysiaczek
No serie TravelMate to ponoć porażka, ale Aspire juz ponoć dobry sprzet
piotrooo89
ja polecam toshiba i hp pavilon choć hp ma to do siebie że raczej wymaga części hp'ka inne mogą się z nim "gryźć"
devnul
jak chcesz mieć przenośny sprzęt to polecam Asus Eee PC
l0ud
devnul, oi. napisał przecież, do jakich celów jest mu potrzebny ten laptop winksmiley.jpg To co podałeś jest to raczej zabawka niźli narzędzie dla webdevelopera. Przy tej rozdzielczości chyba żadna normalna strona nie wyświetli się bez uciążliwego przewijania.
webdice
Wolałbym dołożyć kilka stówek i kupić Acer'a, naprawdę drogie nie są. Mam sam ponad rok i nie narzekam.

Cytat(kwiateusz @ 6.06.2008, 14:14:17 ) *
ja miałem praktyke w serwisie to nie wyobrażacie sobie ile acerów sie przewinęło przez moje ręce smile.gif (ludziom nie chciało sie korzystac z door2door)

Ja miałem staż w serwisie i za całe sześć miesięcy może dwa zostały wysłane na gwarancje (w tym jeden miał coś z baterią).
nitro18
Ja raczej był nie kupował z Biedronki. Nie lepiej dozbierać i kupić porządnego laptopa w jakimś normalnym sklepie?

Ja mam FS i bardzo dobrze się sprawuje. Ani razu nie był w naprawie. tongue.gif
empathon
Tu nie chodzi o to, że Wam np. Asus sprawuje się dobrze. Chodzi o procent sprzętu z którym są problemy co prosto przekłada się na prawdopodobieństwo tego, że gdy kupimy będziemy mieć pecha. Dyskusja w stylu: -Asus jest beznadziejny monitor mi wybuchł po tygodniu! -Co Ty gadasz! Mam od '68 roku i sprawuje się doskonale! - jest pozbawiona sensu.

Szanuj swoje pieniądze. Kup notbook'a firmy która będzie mogła zapewnić należyty support.
nitro18
Cytat
Szanuj swoje pieniądze. Kup notbook'a firmy która będzie mogła zapewnić należyty support.

Dlatego chce podkreślić, kup laptopa w porządnym sklepie, a nie w spożywczaku. Popatrz na konfigurację poszczególnych laptopów w sklepie, Internecie, itd. karta WiFi w laptopie to już standard.

Dopasuj do siebie, tak aby laptop służył Ci długo smile.gif
vip3r
Ja mam Acera i bardzo mi się podoba. Zachęcam do kupienia Acerków. Pozdro
Cysiaczek
Dobra, koniec offtopa - temat brzmi inaczej. Acery nic tu nie mają do rzeczy.
sztosz
Ja powiem tak: jak potrzebujesz maszynę do pisania to ta z biedronki za 999zł da radę. Jak potrzebujesz komputer którego możesz ze sobą nosić to kup laptopa. I prawda jest taka że znam mnóstwo ludzi którzy potrzebują maszyny do pisania, a nie wiedzieć czemu kupują laptopy. Jeśli samochodem potrzebuję przewieźć zakupy ze sklepu i swoją własną dupę do pracy i z powrotem to nie będę kupował samochodu dostawczego, prawda?
kwiateusz
zależy jaką tą dupe masz tongue.gif

ale racje masz np napisac prace magisterska, or sth gdzie potrzebny jest edytor tekstu i przegladarka to wybor idealny.
suchy1
Cytat(oi. @ 6.06.2008, 10:47:57 ) *
Zwracam uwage na tego laptopa z powodu jego ceny 999zł, ale z drugiej strony na rynku sa dostępne ACERY w granicy 1200 - 1300 zł , więc się zastanawiam.

Dokaldnie, dwu rdzeniowe sa ju za 1300 zł z Vista Basic. Według mnie o wiele lepszym pomyslem jest kupno na allegro albo w sklepie. Tym bardziej że firma nie jest znana...
FlooX
chyba na musk upadłeś sciana.gif

acer to tez goofno

Takie tanie laptopy, to tylko po to zeby postawić na półke i nie używać, broń boze wynieśc z domu
rozlatują sie po paru mocniejszych wstrząsach, są z masakrycznie tandetnych materiałów

poza tym, taki laptop za 1300zł i Vista ?
to wrecz paradoks czy jak to nazwać
.radex
No wiesz... Ja znam takich, którzy chwalą sobie Acery. Może trafiłeś na badziewny model smile.gif ?
kwiateusz
Rozumiem że chcecie ostrzezenia? Nie ma problemu. Cysiaczek chyba wyjasnił o czym jest temat?
FlooX
Cytat(radex_p @ 10.06.2008, 20:37:34 ) *
No wiesz... Ja znam takich, którzy chwalą sobie Acery. Może trafiłeś na badziewny model smile.gif ?

Może pomyliło Ci sie z Asusami ?

ja długo rozwazalem zakup laptopa, początkowo też chciałem Acera nie wiedząc nic na temat notebooków
ale po paru tygodniach zbierania info skąd tylko sie dało
z reką na sercu powiem, ze nei znalazłem ani jednej osoby która poleciłaby acera, ba.. odradzała go bardzo
w internecie także nie znalazłem żadnej pozytywnej opinii na temat acerów, na żadnym forum

ja mam asusa i chwale bardzo

to też zależy do czego komu jest ten laptop
acer sprawdziłby się w domu, nie ruszany z biurka. Przy intensywnym transportowaniu odpada..
znajomy powiedział mi tak: "jak będziesz jechał autem, mocno zachamujesz i laptop spadnie z tylniego siedzenia to asusowi i toshibie nic sie nie stanie, a acer będzie nadawał sie do serwisu"

i sory bardzo za off topa

co do biedronkowego sprzętu za 999 to ja osobiśćie odradzam, podejżewam, że szybko odmówi posłuszeństwa
a jak tam z gwarancją jest ? idziesz do kasy z laptopem ? hah
zaoszczędź i kup coś porządniejszego

pozdrawiam
kwiateusz
Koniec.

Co miałoby powiedziane zostało przelane na forum.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.